Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρωτοποριακή επέμβαση για την ανθεκτική στηθάγχη σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο

Η -1η- επέμβαση στην Ελλάδα, εμφύτευσης Reducer στον στεφανιαίο κόλπο της καρδιάς για αντιμετώπιση της στηθάγχης σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο διενεργήθηκε με επιτυχία από τον επεμβατικό καρδιολόγο Γιώργο Τζάνη και την ομάδα επεμβατικής καρδιολογίας στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή επέμβαση για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής στηθάγχης και της ισχαιμίας σε ασθενείς με προχωρημένη στεφανιαία νόσο όταν έχει ήδη αποτύχει ή δεν επαρκεί η φαρμακευτική αγωγή και οι άλλες τεχνικές επαναιμάτωσης όπως το Βypass και η αγγειοπλαστική με Stent. Η επέμβαση αυτή δίνει ελπίδα σε ασθενείς που μέχρι σήμερα δεν είχαν βελτίωση των συμπτωμάτων της στηθάγχης παρά τη βέλτιστη φαρμακευτική αγωγή.
Ο Ιατρός Γιώργος Τζάνης που έφερε την νέα αυτή επέμβαση στην Ελλάδα, συμμετείχε ενεργά και στην εξέλιξη αυτής της μεθόδου με πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε παγκόσμια συνέδρια κατά την εξειδίκευση του στο νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο που αποτελεί κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου σε όλη την Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για το είδος της επέμβασης και τον τρόπο βελτίωσης των συμπτωμάτων μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους:
«www.tzanis-cardio.gr
και https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=tzanis+g+reducer&sort=date»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης