Ελλάδα

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΚυρ. Μητσοτάκης: Απαιτείται νέα εγρήγορση, το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα

Newsroom
24.09.2020 • 17:55

Κρίσιμη χαρακτήρισε την καμπή της μάχης με την πανδημία ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμα που απήθυνε προς τους πολίτες και κάλεσε σε μία νέα εγρήγορση, με στοχευμένες παρεμβάσεις όποτε και όταν χρειαστεί. «Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για να τιθασεύουμε το νέο κύμα της πανδημία πρέπει κράτος, πολιτεία και επιστήμονες να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά», είπε και πρόσθεσε:

«Ο ιός είναι εδώ και είναι πολύ πιο θανατηφόρος από την κοινή γρίπη. Σε όλον τον κόσμο η υγειονομική κρίση ξαναφουντώνει και ο εφιάλτης επιστρέφει», ανέφερε.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

»Σας απευθύνομαι και πάλι, σε μία κρίσιμη καμπή της μάχης με την πανδημία. Γιατί το θεωρώ χρέος μου. Αλλά και έτσι το αισθάνομαι.

Και γιατί μπροστά στη νέα έξαρση του κορονοϊού, έχω την ίδια πίστη στις δυνατότητές μας με εκείνη που είχα όταν σας καλούσα στην πρώτη αναμέτρηση μαζί του. Έχουμε περάσει επτά δύσκολους μήνες. Η κυβέρνηση, θυμίζω, μάχεται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: Εθνικά θέματα, Μεταναστευτικό, Οικονομία, αλλά και φυσικές καταστροφές. Ειδικά, όμως, στον πόλεμο για την Υγεία, χρειαζόμαστε όσο πουθενά αλλού σύμμαχο τον συνειδητό πολίτη. Αυτό δεν είναι άλλοθι, ούτε αποποίηση ευθύνης. Έχω αποδείξει, άλλωστε, πως δεν διστάζω να παίρνω γρήγορα δύσκολες αποφάσεις.

Όμως για να τιθασεύσουμε και το νέο κύμα της πανδημίας πρέπει κράτος, επιστήμονες και πολίτες να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά, με περισσότερη εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον. Ξεκινώ με μία αναντίρρητη αλήθεια: Ο ιός είναι εδώ, είναι παρών. Δεν έπαψε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Και είναι πολύ πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. Όσο, λοιπόν, δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Αλλάζοντας, όμως, σημαντικά την καθημερινότητά μας.

Διαβάστε επίσης