Ελλάδα

Διασωληνώθηκε 16χρονη με κορωνοϊό στη Λάρισα

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λάρισας νοσηλεύεται με κορονοϊό μια 16χρονη, η οποία δίνει τη δική της μάχη να ξεπεράσει τη νόσο και να επανέλθει.

 

Η κατάστασή της προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα έτσι ώστε να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει αυτή την περιπέτεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 16χρονη φέρεται να έχει νοσήσει για δεύτερη φορά, καθώς και τον Οκτώβριο είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Τώρα, η ανήλικη νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όμως, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έτσι ώστε να διασωληνωθεί.

Οι γιατροί που παρακολουθούν τη 16χρονη επισημαίνουν πως η περίπτωσή της αποτελεί απόδειξη του γιατί πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά.

Η 16χρονη, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική ανήλικη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα παιδιά ηλικίας 0 ως 17 ετών που βρίσκονται σε ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι δυο. Συγκεκριμένα, η πρώτη διασωλήνωση ανήλικου σημειώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη έγινε πριν από μερικά 24ωρα, καθώς στα δεδομένα του ΕΟΔΥ αποτυπώθηκε στην ενημέρωση της 18ης Δεκεμβρίου.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης