Ελλάδα

Δραματική η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τα μέλη διοίκησης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη.

Μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης υπογράμμισε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «γονάτισε» το προηγούμενο διάστημα, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «αυτήν την στιγμή τέσσερις παθολόγοι αντιμετωπίζουν περισσότερα από 40 περιστατικά και μία γεμάτη Παθολογική Κλινική».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Νταφούλη:

Την μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε «μονοθεματικό», λόγω των αυξημένων αναγκών εξαιτίας του κορωνοϊού, ανέδειξε στη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Αθανάσιος Αθανασιάδης, κάνοντας ειδική μνεία σε όσους είχαν προγραμματισμένα χειρουργεία. Παράλληλα, επισήμανε τα οξυμένα προβλήματα της υποχρηματοδότητης και της υποστελέχωσης.

Όσα δήλωσε ο Αθ. Αθανασιάδης:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει φτάσει στα όριά του» όπως τόνισε ο γραμματέας της ΕΙΝΚΥΛ Γιάννης Γκαμπράνης, επισημαίνονται πως η πληρότητα αυτή τη στιγμή είναι στο 90 – 95%. Παράλληλα, έθεσε την ανάγκη ενίσχυσης – τόσο με προσωπικό, όσο και κυρίως με χώρους – της κλινικής όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 12/11/2020 και ώρα 10.00 π.μ. η ΕΙΝΚΥΛ διοργανώνει συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του ΓΝΛ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ για την κατάσταση στα Νοσοκομεία.
larissanet.gr

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο