Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για τη γέννα με σύφιλη στη Λάρισα

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσε η δημοσιοποίηση του περιστατικού που αφορά σε τοκετό, από μητέρα με σύφιλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Ρεπορτάζ του Κάμπου» ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Απόστολος Τζαμαλής αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ζήτημα που απασχόλησε όλα τα ΜΜΕ πανελληνίως.

Η έρευνα διεξάγεται με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας Larissanet.gr (Εκτέθηκαν σε σύφιλη γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας) και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει ως σκοπό να εντοπίσει εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για αμέλεια ελέγχου της κατάστασης υγείας της εγκυμονούσας με αποτέλεσμα να εκτεθεί σε κίνδυνο το προσωπικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν κατά την εισαγωγή της μητέρας στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από το Γενικό, δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η γυναίκα είναι φορέας νοσημάτων.

larissanet.gr

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο