Ελλάδα

Εμβόλιο: Για ποιους έρχεται η τρίτη δόση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις αναφορικά με τη χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 και τις νέες ομάδες για τις οποίες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ανάψει το «πράσινο φως».

 

Όπως τόνισε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Επιτροπή έγει δώσει τη σχετική έγκριση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται την προσεχή Δευτέρα.

Το εμβόλιο πρέπει να το κάνει κάποιος για να προστατευτεί ο ίδιος, τα πρόσωπα που αγαπάει και να χτιστεί το τείχος ανοσίας», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Όσοι είναι διστακτικοί», δήλωσε ο γ.γ. του υπ. Υγείας, «πρέπει να αντιληφθούν ότι μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, όλοι μας, είτε θα εμβολιαστούμε είτε θα νοσήσουμε», ενώ για τους αρνητές του εμβολίου τόνισε πως πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα και ότι δεν πρόκειται να πειστούν. «Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες» τόνισε.

Σημειώνεται πως στις 14 Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους ανοσοκατασταλμένους.

Την ίδια ώρα, στο «κάδρο» για να λάβουν αναμνηστική δόση του εμβολίου μπαίνουν και όσοι διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι υγειονομικοί.

Υπενθυμίζεται πως η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είχε επισημάνει πως στόχος είναι η τρίτη δόση να δοθεί σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον πρωτογενή εμβολιασμό, καθώς και σε άτομα που λόγω της χρονικής απόστασης από τις πρώτες δόσεις χρειάζεται ανανέωση του επιπέδου των αντισωμάτων τους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης