Ελλάδα

Εξαθλίωση και πείνα για δέκα παιδιά που ζουν στο κέντρο του Βόλου

Τρεις μονογονεϊκές οικογένειες ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση. Οι μητέρες ηλικίας 35 εως 42 ετών στέλνουν τα παιδιά στους σχολείο με τα κοντομάνικα, καθώς ακόμη και το ρούχο θεωρείται πολυτέλεια μέσα στα νοικοκυριά. “Δεν υπάρχει στα σπίτια ούτε σταγόνα από λάδι” δήλωσε στα gegonota.news o επικεφαλής της Τοπικής Ομάδας Αλληλοβοήθειας κ. Γρηγόρης Γαγάρας. Στο σπίτι της Μ. μεγαλώνουν δυο κοριτσάκια 8 και 12 ετών. Ο σύζυγος πέθανε πριν δύο μήνες από ανακοπή καρδιάς και οικογενειακό περιβάλλον στήριξης δεν υπάρχει. Τα κορίτσια πάνε σχολείο φορώντας δανεικά παπούτσια … σε μεγαλύτερο νούμερο και η πενιχρή σύνταξη που θα δοθεί με μεγάλη καθυστέρηση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας που τον επόμενο μηνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την διακοπή ρεύματος.

 

 

“Πρόκειται για μια οικογένεια με σοβαρές ανάγκες. Ψυγείο άδειο , ντουλάπια άδεια, παιδιά σε συνθήκες πείνας. Οση βοήθεια και να προσφέρουμε δεν είναι αρκετή γιατί βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μείωση των προσφορών των πολιτών σε ποσοστό 50%, σε σχέση με πέρυσι. Οι ανάγκες είναι πάρα πολλές αλλά αυτή την περίοδο στοχευμένα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τρεις οικογένειες μονογονεϊκές που τα παιδιά είναι εξαθλιωμένα”. δήλωσε ο κ. Γαγάρας.

Μητέρα με τρια αγοράκια ηλικίας από 3 εως 6 ετών χωρίς οικογενειακό περιβάλλον είναι η δεύτερη περίπτωση . “Τα παιδιά πάνε σχολείο ακόμα με τα κοντομάνικα. Είμαστε σε εποχή που εκατοντάδες οικογένειες καθαρίζουν τις ντουλάπες τους. Δεν μπορώ να πιστέψω πως για τρια παιδάκια δεν θα βρεθούν ρούχα. Επίσης είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με κάποια μάρκετ για να μπει στο σπίτι φαγητό. Ξέρουμε πως μπροστά μας θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος και την θέρμανση, αλλά ένα ένα τα βήματα”.

Μητέρα με πέντε παιδιά ηλικίας από 3 εως 15 ετών, εκλιπαρούσε για ένα μπουκάλι λάδι.  Η μητέρα έχει εισόδημα 5000 ευρώ τον χρόνο. “Εάν βρεθεί κάποιος να πει σε αυτή την μητέρα ζήσε τα παιδιά σου με 5000 ευρώ και κάνει την εξίσωση να βγει, θα του δώσουμε συγχαρητήρια. Τα παιδιά θα αρρωστήσουν από την πείνα και το κρύο και  εάν αυτό θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια και να μην μας ενδιαφέρει τίποτα . Είναι οικογένειες χωρίς καμία βοήθεια , χωρίς καμία στήριξη”, δήλωσε ο κ. Γαγάρας.

Η Ομάδα Αλληλοβοήθειας ζητάει :

ΡΟΥΧΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ 3-4 ΕΤΩΝ

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ/ΜΠΟΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ 25-26-27 ΝΟΥΜΕΡΟ

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΩΠΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΏΝ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΣΩ Paypal στο
Ή στον λογαριασμό
GR6601107810000078100967336
Εθνική Τράπεζα
Αιτιολογία Τρόφιμα Νοεμβρίου
Συγκέντρωση προσφορών
στο Cafe HiVe Αναλήψεως με Κασσαβέτη.
Ή/και στο Καφεκοπτειο-Παντοπωλειο Los Gatitos Ανθίμου Γαζή 124(δίπλα από τη κλινική Ελπίς)
Για τον ρουχισμό/υποδήματα καλέστε στο 6987980749.

Διαβάστε επίσης