Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε η “μαφία του λουκουμά” στη Χαλκιδική

Εξαρθρώθηκε η «μαφία του λουκουμά» που δρούσε σε παραλίες της Χαλκιδικής, με εγκέφαλο της οργάνωσης έναν 39χρονο Έλληνα.

Ημεδαποί, από 17 έως 52 χρονών, τα δώδεκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – 39χρονος ο εγκέφαλος. Πώς εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες μπιτς μπαρ

Εξαρθρώθηκε η «μαφία του λουκουμά» που δρούσε σε παραλίες της Χαλκιδικής, με εγκέφαλο της οργάνωσης έναν 39χρονο Έλληνα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ίδιας Διεύθυνσης και του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δώδεκα συνολικά ημεδαπών ηλικίας 17 έως 52 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης, εμπορίας ανθρώπων, παράβασης Νομοθεσίας που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβασης του Νόμου περί όπλων. Πρόκειται για 39χρονο Έλληνα – διευθύνοντα εγκληματικής ομάδας και τέσσερα μέλη της ομάδας, καθώς και επτά ακόμα, κατά περίπτωση, συνεργούς του 39χρονου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος είχε συγκροτήσει και διεύθυνε εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας αποτελούσαν τέσσερις εκ των παραπάνω. Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης της ομάδας, εξανάγκαζε αλλοδαπούς να εργάζονται για λογαριασμό του ως πωλητές πρόχειρων γευμάτων (λουκουμάδων), άνευ άδειας αρμόδιας αρχής, σε 19 παραλίες της Χαλκιδικής.

voria.gr

Διαβάστε επίσης