Ελλάδα

Εξπρές Σκιάθος: «Βροχή» τα πρόστιμα για μάσκες και αποστάσεις

«Βροχή» έπεσαν την Κυριακή τα πρόστιμα εντός του Εξπρές Σκιάθος, για μη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού από τους επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα παρά τις συνεχείς ενημερώσεις και συστάσεις τόσο από το πλήρωμα του σκάφους όσο και από τις λιμενικούς που έκαναν διαρκείς ελέγχους, επιβλήθηκαν πάνω από είκοσι χρηματικά πρόστιμα ύψους 150 ευρώ το καθένα, σε επιβάτες οι οποίοι δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας, δηλαδή ή δεν φορούσαν μάσκες καθόλου ή δεν τις εφάρμοζαν σωστά στο πρόσωπό τους προκειμένου να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους ή δεν τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους.

Τα πρόστιμα σε ορισμένες περιπτώσεις έφεραν και ένταση με τους επιβάτες να διαμαρτύρονται στις λιμενικούς, κάνοντας λόγο για μεγάλη αυστηρότητα ή επικαλούμενοι αναπνευστικά προβλήματα, ενώ εξέφρασαν παράπονα και για μη σωστή λειτουργία του κλιματισμού του σκάφους με συνέπεια να μην μπορούν να αναπνεύσουν σωστά λόγω της ζέστης εντός του σαλονιού.

Η λειτουργία των ναυτιλιακών εταιριών στο 60% της δυναμικής των σκαφών πάντως έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, αφού η σταδιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης έρχεται αντιμέτωπη με την έλλειψη εισιτηρίων από και προς τα νησιά των Β.Σποράδων. Αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί με την αλλαγή που σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση αυξάνοντας τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών στο 80% τη συνολικής τους δυναμικής, παρά το γεγονός βέβαια της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται καθημερινά.

magnesianews.gr

Διαβάστε επίσης