Ελλάδα

Επίδοση δίτομου έργου για τον Άγιο Νεκτάριο στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, προσκληθείς υπό της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, προκειμένου να συμμετάσχει και με άλλους Ιεράρχες στην επέτειο των εορτασμών της συμπληρώσεως 32 ετών από της εκλογής της Σεπτής Κορυφής στον Πρώτο Θρόνο της υπ’ ουρανόν Ορθοδοξίας, με την ευκαιρία αυτή, επέδωσε στον Παναγιώτατο το άρτι εκδοθέν δίτομο έργο του με τίτλο: «Ανέκδοτες Επιστολές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως».

Ο Σεβ. κ. Κλεόπας ανέφερε στον Παναγιώτατο ότι το παρόν δίτομο έργο αποτελεί συνέχεια της εκδόσεως των ετών 2008 και του 2019, αφού στη νέα αυτή μελέτη από τα 2.289 έγγραφα που περιέχονται, τα 1.955 ήταν ανέκδοτα και βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητος.
Επιπλέον, το εγχείρημα αυτό, της ηλεκτρονικής καταγραφής της αλληλογραφίας του Αγίου Νεκταρίου στη Ριζάρειο Σχολή, καθώς και της αριθμητικής και θεματικής κατηγοριοποιήσεως της εν λόγω αλληλογραφίας, διήρκεσε χρονικά από το Νοέμβριο του έτους 2020 μέχρι και το Νοέμβριο το έτους 2022.
Η εν λόγω μελέτη θα συμβάλλει στην επιπλέον γνωριμία με τον Άγιο ως ανθρώπου, όχι μόνο του Θεού, αλλά και της γραφίδος, ενώ θα ωφελήσει τους πιστούς που ευλαβούνται τον Άγιο, τους κληρικούς και θεολόγους, τους ερευνητές, τους φοιτητές πάσης βαθμίδος, επιπλέον οι αναγνώστες θα απολαύσουν πνευματικούς καρπούς.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Σεβ. κ. Κλεόπα στο πρόσωπο του Πανιερ. Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την προθυμία της εκδόσεως και του παρόντος διτόμου έργου, αλλά και την εν γένει συμπαράστασή του στο έργο της ιεραποστολικής Μητροπόλεως του Οικουμενικού Θρόνου στις Σκανδιναυϊκές Χώρες.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Μητροπολίτη Σουηδίας για τον μόχθο της καταρτίσεως της παρούσης εκδόσεως και για την εν γένει ενασχόλησή του με τον Άγιο Νεκτάριο επί δεκαετίες. Παράλληλα, εξέφρασε και τον έπαινο της Μητρός Εκκλησίας προς τον Άγιο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την έκδοση του παρόντος έργου και για το πολυδιάστατο έργο της Αποστολικής Διακονίας και των εκλεκτών συνεργατών του.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης