Ελλάδα

Επίσημη ανακοίνωση: Κλείνει το «Έθνος»

Την αναστολή κυκλοφορίας του «Έθνους της Κυριακής», περίπου τρία χρόνια μετά την απόκτηση του τίτλου από τον Ιβάν Σαββίδη και ακριβώς έναν χρόνο μετά την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου,  ανακοίνωσε επίσημα η Dimera Media Εκδοτική, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει ήδη από την Παρασκευή, ότι το φύλλο της Κυριακής 9 Αυγούστου θα είναι και το τελευταίο της ιστορικής εφημερίδας.

Τα δυσσάρεστα ανακοίνωσε, πριν από λίγο, στους εργαζόμενους ο διευθυντής της εφημερίδας και έμπιστος του Ιβάν Σαββίδη, Τραϊανός Χατζηδημητρίου ο οποίος αυτή τη στιγμή καλεί έναν – έναν στο γραφείο του και ενημερώνει σχετικά με το χρηματικό ποσό των 12 μηνιαίων μισθών που θα συνοδεύει την απόλυση. Διότι, παρότι, παρουσιάζεται, για λόγους κομψότητας,  ως εθελουσία έξοδος, η αλήθεια είναι πως, όπως πέρσι, έτσι και φέτος, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr από τα 80 συνολικά άτομα που εργάζονταν για το «Έθνος της Κυριακής» θα γίνει πρόταση να παραμείνουν, για τις ανάγκες του ethnos.gr και της νέας ιστοσελίδας imerisia.gr, μόλις σε 15! Σε κάποιους από αυτούς, μάλιστα, οι μηνιαίες αποδοχές θα μειωθούν εξ’ ου και ορισμένοι σκέφτονται, πολύ σοβαρά, να μην αποδεχτούν την πρόταση.
Στην επίσημή ανακοίνωσή της, βέβαια, η Dimera, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την αποτυχία του εγχειρήματος και το λουκέτο της ιστορικής εφημερίδας ενώ κάνει λόγο για συνέχεια της επένδυσής της στον χώρο των media μέσω της δημιουργίας την νέας ιστοσελίδας imerisia.gr.

Tο ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει είναι με ποιούς θα στηθεί το οικονομικό σάιτ δεδομένου ότι κατά τον περσινό γύρο απολύσεων απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι οικονομικοί συντάκτες ενώ λίγους μήνες αργότερα είδε την πόρτα της εξόδου και ο έμπειρος αρχισυντάκτης του οικονομικού τμήματος!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Dimera

Ψηφιακός μετασχηματισμός και περαιτέρω ανάπτυξη για τον εκδοτικό οργανισμό του «Έθνους»

Δημιουργία του imerisia.gr και αναστολή κυκλοφορίας του «Έθνους της Κυριακής»

Η μονοπωλιακή κατάσταση στον χώρο της διανομής του Τύπου και ο έλεγχός της από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που σταθερά αναπτύσσουν καθεστωτικές πρακτικές, δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση τον μακροπρόθεσμο ενίσχυση σχεδιασμό και την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήσεων στο χώρο του εντύπου Τύπου, καθώς και την της ελευθεροτυπίας.

Αναλύοντας το σύνολο των δεδομένων, είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουμε την αναστολή κυκλοφορίας της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», το τελευταίο φύλλο της οποίας θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου.

Περνάμε, λοιπόν, δυναμικά και με σχέδιο από την εποχή του χαρτιού στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή!

Η Dimera Media Εκδοτική, υλοποιεί με επενδυτική συνέπεια μια μακρόπνοη στρατηγική δημιουργίας νέων ψηφιακών μέσων, που ξεκίνησε με τη δημιουργία του ethnos.gr πριν από είκοσι μήνες.

Συνεχίζοντας την επενδυτική μας δραστηριότητα στον χώρο των media, ανακοινώνουμε την έναρξη, στο αμέσως προσεχές διάστημα, του site imerisia.gr, την online «Ημερησία», ενός εκ των πλέον ιστορικών οικονομικοπολιτικών τίτλων στην Ελλάδα.

Στόχος της συνεχιζόμενης επενδυτικής μας στρατηγικής είναι η δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά brands, με ποιοτικό περιεχόμενο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και προβολής, σε χρήστες και συνεργάτες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους αναγνώστες που μας τίμησαν μέχρι σήμερα τόσο στην εφημερίδα όσο και στο ethnos.gr, καλώντας τους να δώσουν αντίστοιχη «ψήφο εμπιστοσύνης» και στην ψηφιακή μορφή της «Ημερησίας».

Ιδιαίτερη μνεία σε όλους τους εργαζόμενους του «Έθνους της Κυριακής» που, πιστοί στις θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφίας, συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και αξιόπιστης εφημερίδας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης