Ελλάδα

Επίσημο: Η Ελλάδα διεκδικεί την Volkswagen

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως επιθυμεί να φέρει το εργοστάσιο της VW στην Ελλάδα, βάζοντας και τη χώρα μας στο παιχνίδι της διεκδίκησης αυτής της πολύ σημαντικής επένδυσης των Γερμανών.

Η εν λόγω δήλωση έγινε σε εκπομπή της ΕΡΤ, Πρωινή Ενημέρωση, όπου ο υπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για το νέο εργοστάσιο της VW: «Το μόνο που μπορώ να σας πω για αυτό είναι πως η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός ανάπτυξης και ο αρμόδιος υφυπουργός κ.Φραγκογιάννης έχουμε ήδη δείξει ενδιαφέρον ζωηρό για αυτό το θέμα. Όμως για να κάνω ανακοινώσεις θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτό τη διεκδίκηση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Θυμίζουμε ότι η VW είχε επιλέξει την Τουρκία για την κατασκευή του νέου εργοστασίου –δείτε εδώ, όμως λόγω της εισβολής στη Συρία οι Γερμανοί αποφάσισαν να παγώσουν την επένδυση ύψους 1,5 δις και να στραφούν πλέον προς άλλες χώρες. Στο εργοστάσιο σχεδιαζόταν να κατασκευάζονται τα μοντέλα VW Passat και Skoda Superb, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες κυρίως της ανατολικής Ευρώπης.

Το ύψος της επένδυσης, όπως προείπαμε, υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Η έναρξη της ανέγερσης των εγκαταστάσεων έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2020, με την παραγωγή να ξεκινά το 2022.

Πάντως, εκτός της χώρας μας γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησης έχει μπει επίσης η Βουλγαρία, που είχε προκριθεί στον “τελικό” μαζί με την Τουρκία, ενώ σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι τουλάχιστον για την παραγωγή του Passat η VW δεν αποκλείεται να τη μεταφέρει στο εργοστάσιό της στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

newsauto.gr

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο