Ελλάδα

Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ως εισηγητής για την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μαζί με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. 

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλλη και επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις νέες δυνατότητες που δίνει ο νέος Ευρωπαϊκός μηχανισμός και η δημιουργία του rescEU στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία και στο Μάτι έδρασε άμεσα ενισχύοντας ουσιαστικά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να μειώσουμε τις πιθανότητες επανάληψης ανάλογων ανθρωπίνων τραγωδιών. Είμαι περήφανος που εργάστηκα ως εισηγητής για τους Σοσιαλιστές για τη συγκεκριμένη νομοθεσία καθώς με τις παρεμβάσεις μας καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό εργαλείο αλληλεγγύης, το οποίο συμπεριέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα 20 πιο σημαντικά επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την πενταετία 2014 – 2019. Δυστυχώς η κυβέρνηση ένα χρόνο μετά ακόμα δεν έχει ψηφίσει το νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας και αρνείται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που τις δίνει ο αναβαθμισμένος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας όπως είναι η επισκευή των εθνικών εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έως και 75%  ενώ λιγότερα από τα μισά είναι επιχειρησιακά έτοιμα. Η κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την καλύτερη προστασία των Ελλήνων πολιτών».

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο