Ελλάδα

Η 5η ΥΠΕ για την αξιοποίηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό site της Θεσσαλίας, όσον αφορά στη μη αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια αναφέρουμε τα κάτωθι:

1.       Η 5η Υ.Πε. στα πλαίσια της συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα όσον αφορά στην Πρόσκληση 090 (από 24/4/2020) όπου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 31/8/2020 με τίτλο «Ενίσχυση των Υπηρεσιών Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την επιδημία COVID-19» ύψους 7,5 εκ. € για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και 2,5 εκ. € για μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού κτλ). Καταθέτει εντός των ημερών τις τελικές προτάσεις- τεχνικά δελτία μέσω των Νοσοκομείων της προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία προέκυψαν μετά από κοστολόγηση, κατηγοριοποίηση και τεκμηρίωση από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και την Έγκριση Σκοπιμότητας από τον Διοικητή της Υ.Πε. σε ένα εξαιρετικά σύντομο διάστημα 2,5 μηνών. Όσον αφορά στη μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού, το πρόγραμμα των 2,5 εκ. € είναι σε εξέλιξη και υλοποιείται κανονικά από τον Ιούλιο.

2.       Εξάλλου,  τη Δευτέρα 3/8/20 εστάλη από την 5η Υ.Πε. προς το Υπουργείο Υγείας για Έγκριση Σκοπιμότητος η προμήθεια νέου μαγνητικού υπερσύγχρονου τομογράφου για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Λάρισας ύψους 1,8 εκ. € από το ανωτέρω πρόγραμμα.

3.       Στις 20/9/2019, υπεβλήθησαν προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας Δράσεις στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Νήσων Βορείων Σποράδων (Ο.Χ.Ε.Β. Σποράδων) 6 Τεχνικά Δελτία:

·         Δελτίο 1: Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των ΚΥ Σκιάθου, Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.

·         Δελτίο 2: Προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τις ανάγκες των ΚΥ Σκιάθου, Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.

·         Δελτίο 3: Προμήθεια πληροφοριακού και μηχανογραφικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των ΚΥ Σκιάθου, Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.

·         Δελτίο 4: Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού για τις ανάγκες του ΚΥ Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.

·         Δελτίο 5: Προμήθεια τριών (3) πλωτών ασθενοφόρων και τριών (3) χερσαίων ασθενοφόρων ειδικών διαστάσεων για τις ανάγκες των ΚΥ Σκιάθου, Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.

·         Δελτίο 6: Εργασίες αποκατάστασης και ενεργειακή αναβάθμιση στις κτιριακές υποδομές και στις στέγες του ΚΥ Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.

 

4.       Την Τρίτη 4/8/2020, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφεριακό Συμβούλιο το αίτημα που υπέβαλε ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε. κος Σερέτης Φώτης για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση της στέγης του ΚΥ Ζαγοράς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ύψους 135.000 € έτσι ώστε να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Κ.Υ. που εκκρεμούσε περίπου 2,5 χρόνια.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την άψογη συνεργασία την οποία έχουμε, με μοναδικό κοινό στόχο, την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε.

Φώτης Σερέτης

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης