Ελλάδα Ροή

Καλούν Ιερέα ενώπιον Επισκοπικού Δικαστηρίου στη Λάρισα

Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2019, με χαμένες εικόνες και έλλειμμα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ (περίπου 140.000), στην Παναγία την Φανερωμένη του Τυρνάβου με πρωταγωνιστή έναν αρχιμανδρίτη, ήρθε εκ νέου σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, στην επικαιρότητα.

Για μια ακόμα φορά η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου τον καλεί σε απολογία διότι μέχρι στιγμής δεν εμφανίστηκε στις προηγούμενες κλήσεις της.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη κλήση της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας και Τυρνάβου, που δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο, ο πρόεδρος του Επισκοπικού Δικαστηρίου, Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, αλλά και ο Γραμματέας Πρωτοπρεσβύτερος κ. Στέφανος Γιάνναρος, καλούν τον Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό (κατά κόσμο Κωνσταντίνο) Ζαφειρίου του Σταύρου και της Μαρίας, αγνώστου διαμονής.

Τον καλούν να εμφανιστεί ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου της Μητρόπολης μετά το παραπεμπτικό βούλευμα του κ. Ιερώνυμου και βάσει συγκεκριμένων άρθρων της διαδικασίας, στα γραφεία της Μητρόπολης, στις 11 Μαΐου 2021 (ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 το πρωί) προκειμένου να απολογηθεί και να δικαστεί για αντικανονικά παραπτώματα που του αποδίδονται και προβλέπονται και τιμωρούνται από τους Θείους και Ιερούς κανόνες.

Του γίνεται γνωστό μάλιστα ότι σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί θα υπάρχουν συνέπειες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από συγκεκριμένα άρθρα.

larissanet.gr

Διαβάστε επίσης