Ελλάδα

Κόβουν 4.000 δέντρα

Ο Μάγειρας του κάμπου antonis cooken για ακόμα μια φορά αντιδρά για τους σωστούς λόγους και το εκφράζει δημόσια χωρίς να μασάει τα λόγια του όταν πρόκειται για το Περιβάλλον! Στην Ελλάδα η οικολογική μας συνείδηση πάει περίπατο! Γιατί είναι τραγικό αυτό που γίνεται και αφομοιώνεται στα όρια της συνήθειας… ενός λαού που αντί να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον στοχεύει όλο και περισσότερο να το αφανίζει σε μια εποχή που όλος ο πλανήτης μιλά και αγωνιά για την κλιματική αλλαγή!

 

Αυτή η αλλαγή δεν επιτελείται από μόνη της αλλά την επισπεύδουν με το να κόβονται εκατοντάδες δέντρα και κανείς πλέον να μην μιλά, να μην λέει τίποτα ή για την ακρίβεια να διαμαρτύρονται όλοι κι όλοι 14 άνθρωποι με προεξάρχοντα τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλο. Τα συγκεκριμένα άτομα μαζί με τον κ. Τρεμόπουλο πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία κατά της κοπής δένδρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως είδαμε στο βίντεο του ΟΡΕΝ, αστυνομικοί επιχείρησαν αρχικά να απομακρύνουν τον Μιχάλη Τρεμόπουλο από το σημείο, ενώ του επέτρεψαν να μιλήσει στο κινητό του και να παραχωρήσει συνέντευξη στο κανάλι και μόλις ολοκληρώθηκε πήγε να το σκάσει και οι άνδρες της ΕΛΑΣ φρόντισαν να τον συλλάβουν… σέρνοντάς τον σαν σακί με πατάτες για πάρα πολλά μέτρα!!!

Όλα αυτά έγιναν γιατί στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα κοπούν, μαντέψτε πόσα; 4.000 χιλιάδες δέντρα!!! 2.000 από τα πεζοδρόμια και 2.000 χιλιάδες από πλατείες και πάρκα της πόλης δήθεν με την αιτιολογία ότι είναι άρρωστα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι άνθρωποι που αντέδρασαν επέμειναν ότι έπρεπε πρώτα να ελεγχθούν από ανεξάρτητο δασολόγο και όχι από άτομο της δημοτικής αρχής που επιθυμεί τις αναίτιες, σύμφωνα με τον κ. Τρεμόπουλο, κοπές των δέντρων!

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και στα Τρίκαλα κατά διαστήματα έχουμε δει να πετσοκόβονται δέντρα και αυτό είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων κατά της Δημοτικής αρχής. Πολλούς ακόμα μας πονά η κοπή των “γερασμένων” δέντρων που για χρόνια την διακοσμούσαν με την πολύτιμη σκιά τους στην κεντρική “αλαμανιασμένη” πλατεία αλλά και στην περιφέρεια του Νομού. Άραγε πόσοι από εμάς γνωρίζουμε για την συνάντηση κατοίκων της Οιχαλίας, Νεοχωρίου με τον Δασάρχη για το κόψιμο πλατάνων από το πανέμορφο πλατανόδασος; Στην αρχή του πλατανόδασους (τοποθεσία ‘’ΧΑΡΑΡΕΣ’’) έγινε αυθαίρετα σύμφωνα με τους κατοίκους η κοπή σύρριζα 100-150 πλατάνων, ηλικίας 50 και 100 ετών. Αυτό δημιούργησε απανωτά σοκ στους Νεοχωρίτες που είναι συναισθηματικά δεμένοι με το στολίδι της περιοχής τους . Πρόκειται για οικολογικό έγκλημα στο τεράστιο μήκος του πλατανοδάσους. Φτάσαμε στο σημείο να απειλούνται με κοπή χιλιάδες αιωνόβιων πλατάνων με ανεπανόρθωτο βαρύ πλήγμα της χλωρίδας. Βέβαια κατ’ αυτόν τον τρόπο συμπαρασύρεται και η άγρια πανίδαπου ενδημεί στο δάσος εφόσον στις κορυφές πολλών πλατανιών υπάρχουν πάρα πολλές φωλιές από διάφορα πουλιά που ζουν στις περιοχές της Θεσσαλίας, αποδημητικά και ενδημικά!

Eντυπωσιακό είναι πάντως πως η πιο συχνή τους δικαιολογία είναι παραπλήσια με εκείνη της πανδημίας του κορωνοϊού που το υπουργείο υγείας, εδώ γελάμε, την έληξε μετά από σχεδόν 3 πέτρινα χρόνια, προ ημερών και επίσημα δηλαδή… “αυτό εξαρτάται από την πορεία της ασθένειας!!!” ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης