Ελλάδα

Κώστας Τζαβάρας: «Κεραυνοί» κατά κυβέρνησης – Παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη

Βαρύτατα εκτεθειμένος βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφορικά με τη ρουσφετολογική μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά τα όσα δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

 

Ο «γαλάζιος» βουλευτής μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Πρώτο Πρόγραμμα δήλωσε ότι η μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας είναι παράνομη καθώς δεν πληρούσε τις ηλικιακές προϋποθέσεις, κόντρα στα όσα δήλωσε ο Μ. Βορίδης, τον οποίο κάλεσε μάλιστα να ξανακοιτάξει την περίπτωση καθώς «είναι πολύ καλός νομικός» και γνωρίζει τα σχετικά θέματα.

«Οι ευθύνες αχνοφαίνονται. Υπάρχει η προσωπική ευθύνη του σταθμάρχη, ο οποίος θα μου επιτρέψετε να πω ότι παράνομα προσελήφθη. Δεν ισχύει αυτό που ελεγχθεί ότι η πρόσληψή του έγινε με τον εσωτερικό κανονισμό του ΟΣΕ που προβλέπει για τις μετατάξεις. Αυτή η μετάταξη που επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών αφορά μετακίνηση στο εσωτερικό του ΟΣΕ, προσώπου που ήδη είναι υπάλληλος του ΟΣΕ» δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας και πρόσθεσε:

«Δηλαδή αυτό (σ.σ. που λέει ο ΥΠΕΣ) θα μπορούσε να ισχύει -και με αυτή την έννοια να μην ισχύει το όριο ηλικίας στην περίπτωση του συγκεκριμένου σταθμάρχη- εάν ήδη αυτός ήταν διοικητικός υπάλληλος ή αχθοφόρος» του ΟΣΕ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης