Ελλάδα

Λάρισα: Στη φυλακή για την επίθεση σε αστυνομικούς

Στο αυτόφωρο δικάστηκε σήμερα το μεσημέρι ο 35χρονος που κατηγορήθηκε για βία κατά των αστυνομικών τα ξημερώματα της Κυριακής, μαζί με ομάδα αγνώστων. Ο 35χρονος καταδικάστηκε σε 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και οδηγήθηκε στη φυλακή νωρίς το απόγευμα.

 

Οι ποινές είχαν ως εξής: 2 χρόνια για βία κατά υπαλλήλων, 6 μήνες για απόδραση , 3 μήνες για εξύβριση, 1 χρόνο για πρόκληση σωματικών βλαβών και 6 μήνες για φθορά ξένης περιουσίας. Οι παραπάνω ποινές συγχωνεύτηκαν σε 37 μήνες χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα αξία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας ο 35χρονος επέβαινε σε ποδήλατο και εμπόδισε την πορεία περιπολικού οχήματος του Τμήματος Άμεσης Δράσης, ακινητοποιώντας το με το ποδήλατό του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο ποδηλάτης αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο, εξυβρίζοντας και απωθώντας τους αστυνομικούς. Κατά την ακινητοποίησή του, ομάδα 20 περίπου άγνωστων μέχρι στιγμής, ατόμων, επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών.

Κατά τη διάρκεια του αυτοφώρου οι δύο γυναίκες που παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς ως συμμετέχουσες στην προσπάθεια απόδρασης του 35χρονου και συνελήφθησαν.

larissanet.gr

Διαβάστε επίσης