Ελλάδα

ΜΕTRO ΑΕΒΕ: Η πρώτη Ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου που πιστοποιείται με ISO 50001

Για πρώτη φορά, μια ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου λαμβάνει πιστοποίηση ISO 50001, το ευρωπαϊκό πρότυπο άριστης διαχείρισης ενέργειας, για το σύνολο των εγκαταστάσεών της (Καταστήματα, Κέντρα Διανομής και Κεντρικά Γραφεία).

 

Το συγκεκριμένο πρότυπο (ISO 50001) καθορίζει τις απαιτήσεις για την εγκατάσταση, διατήρηση και βελτίωση ενός συστήματος ενεργειακής διαχείρισης που επιτρέπει στην εταιρεία να ακολουθεί μία συστηματική προσέγγιση στην επίτευξη συνεχούς βελτίωσης της ενεργειακής επίδοσης συμπεριλαμβανομένων της ενεργειακής απόδοσης, της ενεργειακής χρήσης και της εξοικονόμησης ενέργειας. Είναι ένα δυναμικό εργαλείο το οποίο για τα επόμενα τρία χρόνια θα αποτελεί γνώμονα για όλες τις ενεργειακές δράσεις της METRO.

 

Με την απόκτηση του ISO 50001, η εταιρεία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη διαρκή της προσήλωση  στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ επισημοποιεί τη δέσμευση της διοίκησής της για τη συνεχή επίτευξη της βελτίωσης της ενεργειακής επίδοσης. Παράλληλα, μέσω του ISO, η διοίκηση αποδεικνύει την υποστήριξή της προς το σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κι αναγνωρίζει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της απέναντι στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η METRO ΑΕΒΕ εφαρμόζει την υπεύθυνη αυτή την πολιτική ήδη από το 2014 και η επιλογή της να πιστοποιηθεί αποτέλεσε το επιστέγασμα όλων αυτών των συντονισμένων προσπαθειών των τελευταίων ετών.

Σε πρακτικό επίπεδο, μέσω των ενεργειακών δράσεων της τελευταίας τριετίας (2016 – 2018), η εταιρεία  κατάφερε να εξοικονομήσει ενέργεια που αγγίζει το  20% της κατανάλωσής της.

 

Συγκεκριμένα, μειώσαμε  το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα σε 3 χρόνια κατά 84.922 τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Αναλυτικά, οι 84.922 τόνοι ισοδυναμούν με την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που θα απελευθερωνόταν στην ατμόσφαιρα εάν 21.179 τόνοι ανακυκλώσιμων αποβλήτων δεν είχαν ανακυκλωθεί, με την κατανάλωση που απαιτείται για να διανυθεί απόσταση 238.925.305 χιλιομέτρων επιβατηγού αυτοκινήτου, με την κατανάλωση 25.863.931 λίτρων βενζίνης ή με την ποσότητα CO2 που δεσμεύουν από την ατμόσφαιρα 71.463 περίπου στρέμματα δάσους.

 

Με την απόκτηση της πιστοποίησης ISO 50001 η METRO AEBE συνεχίζει να είναι ηγέτης στον τομέα της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στον κλάδο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης