Ελλάδα

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον νέο κατώτατο μισθό ο οποίος θα ανέρχεται στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου.

 

«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή έδωσε πολλές απαντήσεις. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για τα Τέμπη, καθώς και τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός για τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

«Ολοι πια αντιλαμβάνονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές», συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν κυβερνούμε με κανένα συμφέρον». «Στις ευρωεκλογές κρίνεται η εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, ενώ στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η πολιτική σταθερότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια μελετημένη απόφαση που στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επηρεάζει το κόστος παραγωγής.

Ο νέος βασικός μισθός συνεπάγεται αύξηση σε 18 επιδόματα, επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του.

«Παρά τις δυσκολίες, παραμένουμε προσηλωμένοι στη μάχη της καθημερινότητας. Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις, έχουμε ήδη σημαντικά αποτελέσματα, έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα, και αυτή η μάχη είναι συνεχιζόμενη. Στηρίζουμε το εισόδημα με μόνιμες αυξήσεις, στηρίζοντας, κυρίως, τους πιο αδύναμους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης