Ελλάδα

Μικρά παιδιά στον κόσμο του …αργιλέ! – Δύο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο

Περίεργες και παράνομες καταστάσεις, συμβαίνουν καθημερινά, πιά, στην Νέα Σμύρνη, καθώς όπως μας μεταφέρουν γονείς και συγγενείς, παιδιά έχουν υποστεί λυποθυμικά επεισόδια, μετά από… κάπνισμα αργιλέ, σε καφετέριες και άλλους χώρους, που λειτουργούν στην περιοχή της συνοικίας.

 

Χώροι, που διαθέτουν αργιλέδες, στην περιοχή και ειδικότερα σε κεντρικό δρόμο της συνοικίας, εδώ και καιρό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε νόμιμους, αλλά και ανήλικους θαμώνες τους.
Πιο συγκεκριμένα, δυο περιπτώσεις, τουλάχιστον νεαρών παιδιών, από έως 14 χρονών έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης μας, μετά από κάπνισμα αργιλέ με λυποθυμικό επεισόδιο, ενώ άλλα τέσσερα τουλάχιστον, παιδιά, λυποθύμησαν, επίσης μετά από χρήση αργιλέ, χωρίς να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε κάποια μεγαλύτερη δυσάρεστη συνέπεια, εκτός της ολιγοήμερης νοσηλείας τους με αναπνευστικά προβλήματα, στο νοσοκομείο, για τα παιδιά αυτά, αλλά, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο, ή τις μακροχρόνιες συνέπειες τέτοιων «δράσεων».

Ανάστατοι γονείς και οικογένειες των παιδιών, σε περιοχή της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, μιλάνε για την ασυδοσία καταστημάτων καφέ και όχι μόνο στην περιοχή τους, που επιτρέπουν το κάπνισμα αργιλέ, έναντι 1,5 ευρώ!, σε ανήλικα άτομα,  παρά το καταδικαστέο και παράνομο της ύπαρξης τέτοιων πράξεων… Η μίμηση για τα παιδιά, είναι μια κακή συνήθεια και ειδικά, τέτοιων παράνομων ενεργειών. Οι γονείς και ένοικοι της περιοχής, ανησυχούν γι’ αυτό και ζητούν τις νόμιμες ενέργειες, που θα σταματήσουν την συγκεκριμένη κατάσταση, εις βάρος της υγείας των παιδιών τους.

Υπάρχει έλεγχος τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πόλης;

larissanet.gr

Διαβάστε επίσης