Ελλάδα

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοινώνει αύριο η Κυβέρνηση

Νέο μείγμα μέτρων με περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους επεξεργάζονται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας. Ο στόχος είναι να δοθεί σαφές μήνυμα προς τους πολίτες ότι ο δρόμος επιστροφής στην κανονικότητα περνάει από τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19.

 

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν –εκτός απροόπτου– αύριο από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έδωσε και το σχετικό στίγμα. Οπως είπε, αυτό που εξετάζεται είναι στους χώρους όπου βρίσκονται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα, όπως οι κλειστοί χώροι διασκέδασης, άρα ο κίνδυνος μετάδοσης είναι χαμηλός ή και η ίδια η μετάδοση δεν έχει την ίδια επιβάρυνση, να ισχύει ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας. «Να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο της κανονικότητας σε αυτούς τους χώρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι «εκεί που είναι μεικτοί χώροι για την προστασία των ανθρώπων που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν και όχι τιμωρητικά, υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα».

Κατά πληροφορίες, ένα από τα σημεία που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής μουσικής σε κλειστούς χώρους που βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι. Σημειώνεται ότι τα ισχύοντα μέτρα σε κάποιες περιπτώσεις δεν δίνουν σαφές μήνυμα ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να ανακτήσουν έναν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας σε σχέση με όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Είναι ενδεικτικό ότι τη στιγμή που στις κόκκινες περιοχές ακόμα και σε κλειστούς χώρους εστίασης όπου επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι δεν επιτρέπεται η μουσική, επιτρέπονται οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους.

kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης