Ελλάδα Ροή

Ξεκίνησε από χθες η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη με νησιά Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων

Ξεκινά από σήμερα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες, με τη δρομολόγηση του πλοίου BLUE STAR MYCONOS.

To θέμα παρουσίασε η Voria.gr αναδεικνύοντας πρώτη και τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης από τη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι στη διάρκεια του οποίου το δρομολόγιο θα γίνεται με καταληκτικό (ή εναρκτήριο) σταθμό την Καβάλα.

Όπως, πάντως, ανακοίνωσε η Attica Group, η οποία δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία, το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονο, Σύρο και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

H δρομολόγηση του BLUE STAR MYCONOS ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του επιβατικού κοινού και των μεταφορικών εταιρειών, συνδέοντας απευθείας τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες.

Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό και με τα δρομολόγια από τον λιμένα Καβάλας, η Attica Group θα εξυπηρετεί πλέον από δύο λιμάνια την Βόρεια Ελλάδα, προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις σε επιβάτες και εμπορεύματα.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Πηγή: voria.gr

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο