Ελλάδα Ροή

“Ο άνθρωπος του Θεού”. Το trailer της ταινίας για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου

Το επίσημο trailer της νέας διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής  κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες.

Η Γέλενα Πόποβιτς δημιουργεί μία ταινία βασισμένη στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, τον οποίο πλαισιώνουν μεγάλα ονόματα της εγχώριας σκηνής, ανάμεσα στους οποίους είναι οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Χρήστος Λούλης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης αλλά και ο Μίκι Ρουρκ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας
Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο.

Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα.

Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Σενάριο / σκηνοθεσία: Yelena Popovic
Μουσική: Zbigniew Preisner

Διαβάστε επίσης