Ελλάδα

Πέθανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης. Ανακοινώνοντας τον θάνατό του, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τον χαρακτήρισε εξαίρετο φίλο και αγαπημένο συνάδελφο, τονίζοντας ότι εκπροσώπησε τον νομό Χανίων επάξια επί σειρά ετών.

 

 

Ο Μανούσος Βολουδάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν εδώ και 10 ημέρες στο νοσοκομείο, ενώ από το Σάββατο η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1966 και ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διέθετε μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Εσσεξ της Αγγλίας.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ. το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ’) συμμετείχε στις εξής επιτροπές της Βουλής: στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005-2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Ερευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τον Ιούνιο του 2012 τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιουνίου του 2019 εργάστηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A. του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες, και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Λόγω του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη ακυρώθηκε η εκδήλωση της Ν.Δ. για την κοπή βασιλόπιτας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης