Ελλάδα

Παρέμβαση Καραμανλή: Κάθαρση με άπλετο φως για τις υποκλοπές

Στην υπόθεση των υποκλοπών αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στα Ανώγεια της Κρήτης.

 

Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος ειδικότερα στην ασυμβίβαστη προσήλωση που όπως είπε είχε ο αείμνηστος Γιάννης Κεφαλογιάννης στα θέματα διαφάνειας, τόνισε ότι:

“Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη.”

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι: “Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!”

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι: “Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.”

Με τον τρόπο αυτό εκτίμησε ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να ήταν εν γνώσει και με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά έθεσε και μία κόκκινη γραμμή σε περίπτωση μελλοντικών αποκαλύψεων

“Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών”, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης