Ελλάδα

Σε βράχο έπεσε τουριστικό σκάφος στη Σκιάθο

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ελληνικής σημαίας, σε βραχώδες σημείο στη θαλάσσια περιοχή ¨Μυρμήγκια¨ έξω από τον λιμένα ν. Σκιάθου, με οκτώ (08) επιβαίνοντες.

 

Στην περιοχή έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με επιβαίνοντες τρία (03) άτομα της διαχειρίστριας εταιρείας, ενώ οι ανωτέρω οκτώ επιβαίνοντες είχαν ήδη μεταφερθεί με βοηθητικό σκάφος στον λιμένα Σκιάθου, καλά στην υγεία τους.

Αποτέλεσμα της προσάραξης, ήταν η εισροή υδάτων, λόγω ρήγματος στο δεξιό πρωραίο τμήμα της καρίνας του σκάφους. Το ανωτέρω σκάφος, μετά από την απάντληση των υδάτων και την προσωρινή επισκευή της ρηγμάτωσης από επαγγελματία δύτη, αποκολλήθηκε και αναχώρησε αυτοδύναμα για τη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας ¨Λαζαρέτα¨, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με πλωτό γερανό.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 79χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 277 παρ.2 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

skiathoslife.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης