Ελλάδα

Σε συναγερμό για τη λίμνη Κάρλα -Στα όρια της υπερχείλισης

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των τεράστιων ζημιών που προκάλεσε το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» στη Θεσσαλία, η οποία βρίσκεται ακόμη σε συναγερμό για την υπερχείλιση της λίμνης Κάρλας.

 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και την οποία επικαλείται το ertnews.gr, τα νερά της λίμνης όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά η στάθμη ανεβαίνει, προκαλώντας επαύξηση της πλημμύρας στις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αεροπορικής Βάσης της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Κινδυνεύουν τα παραλίμνια χωριά
Σημειώνεται πως από την υπερχείλιση της λίμνης, στην οποία κατευθύνονται πλέον τεράστιες ποσότητες υδάτων από τον πλημμυρισμένο Πηνειό, κινδυνεύουν άμεσα όλα τα παραλίμνια χωριά, όπως το Στεφανοβίκειο, ο Ριζόμυλος και τα Κανάλια, ενώ οι πολίτες έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Τονίζεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλη μήνυμα από το 112 σε έξι χωριά, καλώντας τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα χωριά τους εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης