Ελλάδα

Σοκαριστικό περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο – Αποπειράθηκαν να δηλητηριάσουν συμμαθητή τους;

Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις εβδομάδες από την ημέρα που ο Διευθυντής της Δευτευροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας, προκειμένου να θέσει ενώπιον των αρμόδιων αρχών, το σοβαρό πρόβλημα της βίας μεταξύ ανήλικων μαθητών και ένα ακόμη πιο σοκαριστικό περιστατικό, έρχεται να χτυπήσει ακόμα πιο δυνατά το καμπανάκι του κινδύνου…

 

Η πληροφορία που έφτασε στην δημοσιογραφική μας ομάδα ήταν ανατριχιαστική. Πως να μην σοκαριστείς όταν ακούς πως ανήλικα παιδιά, στον χώρο του σχολείου, επιχειρούν να δηλητηριάσουν συμμαθητή τους; Γιατί στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μπούλιγκ, ή για μια ανοησία της στιγμής αλλά για μια πράξη προμελετημένη που θα μπορούσε να σταθεί μοιραία για ένα άλλο παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ, πριν από λίγες ημέρες σε Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας ένας μικρός μαθητής έφτυσε το νερό που πήγε να πιει από το μπουκάλι του γιατί ήταν πολύ πικρό. Ο δάσκαλος μάλιστα προέτρεψε το παιδάκι να μην το χρησιμοποιήσει και τρέξει στη βρύση για ξεδιψάσει.

Λίγες ώρες αργότερα ένα άλλο παιδάκι από την ίδια τάξη, ίσως από το βάρος των τύψεων, εξομολογείται στην μητέρα του ότι το μεσημέρι στο σχολείο μαζί με τον επίσης συμμαθητή του, έριξαν ποντικοφάρμακο στο νερό του άλλου παιδιού.

Η μητέρα ειδοποιεί την οικογένεια του παιδιού και αμέσως οι γονείς κινητοποιούνται και μεταφέρουν το παιδί τους στο Νοσοκομείο, όπου παραμένει για τρεις ημέρες.

  • Η ποσότητα της ουσίας που έφτασε στον οργανισμό του μικρού μαθητή ήταν τέτοια που ευτυχώς δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.
  • Τι θα είχε γίνει όμως αν είχε πιει περισσότερο;
  • Τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα οι γονείς;
  • Πως φτάνουν δηλητήρια στα χέρια ανήλικων παιδιών;
  • Τι οδηγεί τα παιδιά στις σκέψεις και στις ενέργειες που περικλείονται στη φράση “Θέλαμε να πάθει κακό”;
  • Τι κρύβουν οι ψυχές των παιδιών και πόσο δυσανάγνωστα τελικά είναι αυτά τα σκοτεινά σημεία που δεν τα αντιλαμβάνονται έγκαιρα ούτε οι γονείς ούτε οι εκπαιδευτικοί;
  • Πως διαχειρίζονται τέτοια περιστατικά ώστε να μην ξανασυμβούν;

Ευθύμιος Γκούμας: “Κάναμε τα προβλεπόμενα, ψυχολόγοι παρακολουθούν παιδιά και γονείς..”

“Ακολουθήσαμε όλα τα προβλεπόμενα. Ενημερώσαμε όπως επρεπε. Τα παιδιά και οι γονείς ήδη παρακολουθούνται από ψυχολόγο” δήλωσε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο του LamiaPolis ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευθύμιος Γκούμας.

Κωνσταντίνος Σπαλιώρας: ” Τίποτα κρυφό. Οφείλουμε να καταγγέλλουμε…”

Την υποχρέωση όλων των εκπαιδευτικών επισημαίνει μιλώντας στον LamiaPolis και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας , αναφερόμενος στο οδυνηρό θέμα της κατακόρυφης αύξησης της βίας και της παραβατικότητας στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες.

lamianow.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης