Ελλάδα

Στα μέσα της άλλης εβδομάδας ανακοινώνονται οι βάσεις

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς απομένουν ελάχιστες ημέρες για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Παιδείας.

Οι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ΄ λυκείου καθώς και υποψήφιοι παλαιότερων ετών που συμμετείχαν στις εξετάσεις, αναμένουν τις βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης προκειμένου να δουν εάν πέρασαν στη σχολή της αρεσκείας τους καθώς και αν εισήχθησαν σε ιδρύματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Στέλεχος του υπουργείου Παιδείας μιλώντας στο in.gr ανέφερε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στην τελική φάση διασταύρωσης των στοιχείων. «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις
Όσο πλησιάζουν οι μέρες της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, τόσο επιτείνεται η αγωνία των υποψηφίων. Το φετινό μηχανογραφικό δελτίο άλλωστε που συμπλήρωσαν είχε περισσότερα από 100 νέα τμήματα αφού στο μέσο της χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν από πλευράς υπουργείου Παιδείας αρκετές συγχωνεύσεις ιδρυμάτων με αποτέλεσμα να «πανεπιστημιοποιηθούν» δεκάδες τμήματα των ΤΕΙ.

Τα συγκεκριμένα τμήματα, αποτελούν, όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί αναλυτές, έναν από τους μεγαλύτερους «γρίφους» για τα φετινά αποτελέσματα καθώς ουδείς γνωρίζει εάν τα «εμπιστεύτηκαν» οι υποψήφιοι επιλέγοντας κάποια από αυτά ως πρώτη προτίμηση.

Στα ύψη οι καλές σχολές
Όλα τα τελευταία στοιχεία πάντως, συγκλίνουν στο ότι οι βάσεις εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές καθώς και στα τμήματα που οδηγούν στην «αγκαλιά» του Δημοσίου θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Και τη φετινή χρονιά οι υποψήφιοι  «ψηφίζουν» Αστυνομικές και Στρατιωτικές σχολές καθώς  και αυτές των Πυροσβεστών. Το δέλεαρ της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης και μάλιστα στο Δημόσιο αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για εκατοντάδες υποψηφίους – πολλοί εκ των οποίων αριστούχοι – οι οποίοι τα προτιμούν ακόμη και από σχολές όπως της Νομικής.

Αναφορικά με την εισαγωγή στη Σχολή Αστυφυλάκων, η βάση εισαγωγής αναμένεται να κινηθεί κοντά στα στα 16.700 μόρια ενώ για τη σχολή Ανθυποπυραγών οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστούν κοντά στα 18.100 μόρια.

Οριακή άνοδο προοιωνίζεται για τη σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. η οποία βρίσκεται κάθε χρόνο ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων. Η βάση εισαγωγής εκτιμάται πως μπορεί να «αγγίξει» ακόμη και τα 18.200 μόρια.

in.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης