Ελλάδα Ροή

Συνελήφθη Τούρκος οδηγός στον Βόλο για παράνομη διακίνηση μεταναστών

«Λαβράκι» έβγαλε ο έλεγχος τελωνειακών του Βόλου σε νταλίκα που μετέφερε κενές φιάλες από την Τουρκία στη Μαγνησία, και ανάμεσα στα κιβώτια του φορτίου βρέθηκαν τρεις νεαροί από το Μπαγκλαντές, που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα. Ο Τούρκος οδηγός αρνείται ότι μετέφερε εν γνώσει του μετανάστες χωρίς έγγραφα, ενώ ο ίδιος συνελήφθη, όπως και οι τρεις αλλοδαποί, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, το φορτηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκε και οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, όλα έγιναν χθες το πρωί, όταν η νταλίκα που μπήκε στην Ελλάδα από τους Κήπους Έβρου, με οδηγό έναν υπήκοο Τουρκίας 27 χρονών μπήκε στο χώρο του Τελωνείου Βόλου για να εκτελωνίσει κενές φιάλες αεροζόλ, που μετέφερε για να γεμίσει σε βιομηχανία της περιοχής και να επιστρέψει στην Τουρκία.
Οι τελωνειακοί διαπίστωσαν ότι η σφραγίδα του Τελωνείου Έβρου και ο ιμάντας που έκλεινε ο χώρος της καρότσας είχε παραβιαστεί. Ανοίγοντας τον χώρο του φορτίου, διαπίστωσαν ότι βρισκόταν τρεις αλλοδαποί, που είναι ηλικίας 30 χρονών περίπου.
Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου που τους συνέλαβε και κατάσχεσε το φορτηγό αυτοκίνητο.
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του φορτηγού κατέθεσε ότι δεν γνώριζε ότι μετέφερε μετανάστες και εξετάζεται αν υπάρχει περίπτωση να παραβίασαν μόνοι τους την σφραγίδα της καρότσας και να επιβιβάστηκαν στο χώρο του φορτίου, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος.
Η πιθανότητα αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι αν ο οδηγός γνώριζε την παρουσία τους, δεν θα τους έφερνε στο Τελωνείο Βόλου, αλλά θα τους αποβίβαζε κάπου στη διαδρομή.

magnesianews.gr

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο