Ελλάδα

Σύσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Σκρέκα για τον καύσωνα

Σύσκεψη με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας είχε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.

 

«Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987», τόνισε ο πρωθυπουργός και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν συνολικά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τις ώρες αιχμής.

Από την πλευρά του ο Τρικαλινός Υπουργός επισήμανε ότι «η ομάδα διαχείρισης κρίσεων έλαβε όλα τα μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης ώστε να αντιμετωπιστεί όποια -ακόμα και απίθανη- περίπτωση συμβεί».

«Ζητάμε -συνέχισε ο υπουργός- από τους καταναλωτές να μην σπαταλούν ενέργεια που δεν χρειάζεται επειδή πιέζεται το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης αφού βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και έχουμε πάνω από 2-3 εκατομμύρια επιπλέον αυτή τη στιγμή επισκέπτες στη χώρα μας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Θανάσης Δαγούμας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο διευθυντής λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας, Βασίλης Ζιώγας καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης