Ελλάδα

Τέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Ίσως και τη Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως η κατάργησή του «θα συμβεί τους επόμενους ένα με δύο μήνες».

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Κυριακή, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας επεσήμανε ότι «άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του», αν και διευκρίνισε ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν υπήρχε ξανά αύξηση νοσηλειών.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων», προσθέτοντας ότι «ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο».

Όπως ανέφερε «είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη –θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Ο κ. Μαγιορκίνης παρατήρησε ότι «τα μοντέλα προβλέπουν πως μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας», κάτι που -όπως εξήγησε- «σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης