Ελλάδα

Τεταμένη η κατάσταση στο Αγιο Ορος – Επιχείρηση της Αστυνομίας σε ακίνητα της Μονής Εσφιγμένου

Η Αστυνομία ακολουθώντας πρόσφατη δικαστική απόφαση για τη Μονή Εσφιγμένου στο Αγιο Ορος μετέβη σήμερα σε αγρόκτημα κοντά στην Ιερισσό και στο Κονάκι στα Νέα Ρόδα όπου βρίσκονταν άτομα της παλαιάς αδελφότητας.

Χωρίς να δημιουργηθεί ένταση, τα συγκεκριμένα άτομα αποχώρησαν και τα ακίνητα δεσμεύτηκαν.

Οπως ανακοίνωσε η νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου:

“Σήμερα 10/23.7.2020 παρελήφθησαν το αγρόκτημα της Μονής μεταξύ Ιερισσού και Στρατωνίου και το κονάκι της στα Νέα Ρόδα στις παρυφές του Αγίου Όρους.

Τα εν λόγω ακίνητα της Ιεράς Μονής τελούσαν υπό κατάληψη από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το Άγιο Όρος και την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, χρησιμοποιώντας παράνομα την ιδιότητα του Εσφιγμενίτη μοναχού.

Κατά τη διαδικασία παραλαβής από τις αρμόδιες αρχές οι καταληψίες δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Όμως, είχαν ήδη προ ημερών λεηλατήσει τις εγκαταστάσεις, αφήνοντας πίσω τους εικόνα καμένης γης.

Η διοίκηση της Ιεράς Μονής έχοντας χρέος στην ιστορία, την Εκκλησία, το έθνος, αλλά και τις διατάξεις περί χρηστής διοικήσεως ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι όλες οι μονές του Αγίου Όρους, προέβη σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την ανάκτηση των μετοχίων και ακινήτων της.

Ευχή όλων των Αγιορειτών είναι η περαιτέρω διευθέτηση από τις αρμόδιες αρχές όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ιερά Μονή, καθώς αποτελούν ανοικτή πληγή για το Άγιο Όρος και την Εκκλησία”.

Από την πλευρά της, η παλαιά αδελφότητα εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης