Ελλάδα Ροή

Τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες-Με SMS οι μετακινήσεις

Την επιβολή lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από την Τρίτη ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα. Ειδικότερα, χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 449 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Σάββατο καταγράφηκαν 839 κρούσματα και την Παρασκευή 530.

Στην Θεσσαλονίκη μετέβη εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έστειλε μήνυμα σε δραματικούς τόνους, λέγοντας πως η επιδημία εξελίσσεται πολύ γρήγορα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη είναι υψηλό και επιβάλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του εθνικού συστήματος υγείας», σημειώνοντας ότι «η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε όμορους νομούς είναι σοβαρή για τη δημόσια υγεία».

Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε την επιβολή τοπικού lockdown από 6 το πρωί της Τρίτης και για 14 μέρες, υπογραμμίζοντας ότι «έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό: Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν».

Πρόσθεσε ότι επανέρχεται η ανάγκη αποστολής sms για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων και διευκρίνισε ότι από τις 21.00 έως τις 05.00 το πρωί επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

«Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι από αύριο Τρίτη το πρωί και για έναν μήνα τίθεται σε ισχύ το νέο γενικό σχέδιο για την ανάσχεση του νέου κύματος του ιού», πρόσθεσε.

 

 

Σε τρεις ζώνες χωρίζεται η Ελλάδα
Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι με βάση αυτό, πλέον «η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες:

Στη ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»
Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον
Στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.
Σημειώνεται επίσης ότι από αύριο το πρωί, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο».

Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο «κόκκινο». Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης