Ελλάδα

Τους δρόμους Πατητήρι- Γέρακας και Πατητήρι -Χώρα Αλοννήσου βελτιώνει με έργο 500.000 ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Βελτιώνει την οδική ασφάλεια στο νησί της Αλοννήσου η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης για τη δημοπράτηση του έργου  «Συντήρηση της ε.ο. Πατητήρι – Ακρωτήριο Γέρακα και Πατητήρι – Χώρα Αλοννήσου» με χρηματοδότηση από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

« Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δρομολογούμε ένα νέο έργο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε συνολικό μήκος  20 χιλιομέτρων, στο  νησί της Αλοννήσου. Οι καλές υποδομές αποτελούν εργαλείο ανάπτυξης. Επενδύουμε σε  έργα που αναβαθμίζουν  την ασφαλή προσβασιμότητα, ενισχύουν την επισκεψιμότητα και  βελτιώνουν την ποιότητα   ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Με ολοκληρωμένο σχέδιο  αναπτύσσουμε τα νησιά μας που  έχουν ιδιαίτερη  σημασία για την Περιφέρεια αφού αποτελούν κύριους τουριστικούς προορισμούς. Όλα τα έργα που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Αλόννησο,  έργα προστασίας  και  διαχείρισης φυσικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών πόρων, αθλητικά, βελτίωσης της προσπελασιμότητας  και  της ποιότητας ζωής των κατοίκων, και το εμβληματικό  πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στη χώρα φέρνουν   προστιθέμενη αξία  και  μετρήσιμα αποτελέσματα στην ανάπτυξη και την απασχόληση, αναδεικνύοντας την Αλόννησο μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών βιώσιμων προορισμών στον κόσμο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Σε συνολικό μήκος 20 χιλιομέτρων, στους δύο  δρόμους,  προβλέπονται  εργασίες οδοστρωσίας και  ασφαλτόστρωσης, κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης και διαγράμμισης.

Διαβάστε επίσης