Ελλάδα

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ενεργά στο πλευρό του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς» και του κοινωνικού οράματος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για πολλαπλή υποστήριξη της κοινωνίας και των ανθρωπιστικών φορέων που προσφέρουν στις ευπαθείς ομάδες, ξεκίνησε ένα εκτενές πρόγραμμα δράσεων που έχει σκοπό τη στήριξη των μελών, και όχι μόνο, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.

 

Το πρόγραμμα πλαισιώνει το Σύμφωνο Συνεργασίας και Συναντίληψης που υπέγραψαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, κα Ιωάννα Καραβάνα και η Διευθύντρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα, κα Ελίζα Κωνσταντινίδου.  Η υπογραφή του Συμφώνου έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Στο Σύμφωνο προβλέπονται, μεταξύ άλλων, δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με σκοπό την πρόληψη, καθώς και ενέργειες που υποστηρίζουν όσους βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας.

Νοέμβριος: μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την ανδρική υγεία

Η πρώτη δράση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και αφορά την εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας των ανδρών, καθώς ο Νοέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη της ανδρικής υγείας. Πρόκειται για το παγκόσμιο κίνημα Movember το οποίο, ξεκίνησε στις αρχές του 2000, και από τότε, κάθε χρόνο, ενημερώνει και κινητοποιεί σχετικά με θέματα ανδρικής υγείας.  Στόχος του κινήματος, του οποίου ο όρος προκύπτει από τις λέξεις “Mustache” και “November”,  είναι να αναδείξει την ανάγκη του προληπτικού ελέγχου και της εγρήγορσης απέναντι στον καρκίνο των όρχεων, τον καρκίνο του προστάτη και τις ψυχικές ασθένειες.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses, 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.  Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.

Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει και στη Θεσσαλία υπερσύγχρονο campus διεθνών προδιαγραφών, στο 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας.  To campus Θεσσαλίας καλύπτει μια έκταση δεκάδων στρεμμάτων και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διαλέξεων, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, εξωτερικούς χώρους με άφθονο πράσινο και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

Διαβάστε επίσης