Ελλάδα

Υπάλληλος κατηγορείται για την υπεξαίρεση 420.000 ευρώ στο ΚΤΕΛ Λάρισας

Προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα της διοίκησή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε. διέταξε χθες -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλής. Την παρέμβαση του κ. Τζαμαλή προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε προχθές το Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας έγκληση στην οποία κατονομάζεται ο …υπεράνω πάσης υποψίας πρώην υπάλληλος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

 

Ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να έχει ομολογήσει πως ιδιοποιήθηκε παράνομα το ποσό των 423.209 ευρώ, όσο και το έλλειμμα που κατέγραψε στο κεντρικό ταμείο η εταιρεία Ορκωτών Λογιστών, κάνοντας έλεγχο με πρωτοβουλία του προέδρου του ΚΤΕΛ, Βασ. Μανδηλά και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗ
Τη δράση του πρώην υπαλλήλου, καθώς παύτηκε πλέον από τα καθήκοντά του μετά από σχεδόν 15ετή εργασία επιβεβαίωσε μια… ελλειμματική χρηματαποστολή 80.000 ευρώ.

Αφού στις αρχές του περασμένου Μαΐου, στέλεχος της Α.Ε. διενεργώντας τυχαίο έλεγχο κατά το κλείσιμο του ταμείου διαπιστώθηκε απόκλιση μεγάλου χρηματικού ποσού, μεταξύ του λογιστικού υπολοίπου και των καταστάσεων.

Έτσι αποφασίσθηκε να γίνει έλεγχος μέσω ορκωτού ελεγκτή και ενόσω, από την επομένη κιόλας βρισκόταν σε εξέλιξη ο έλεγχος συνεργαζόμενη τράπεζα ενημέρωσε πως ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος υπάλληλος στο πλαίσιο χρηματαποστολής απέστειλε σάκο που περιείχε 20.000 ευρώ, αναφέροντας ότι ο σάκος περιείχε 100.000 ευρώ.

Ο τραπέζιά έλεγχος διαπίστωσε τη …διαφορά των 80.000 ευρώ, με τον υπάλληλο να αποδίδει την εξέλιξη σε «σφάλμα εκ παραδρομής». Η εξέλιξη ενίσχυσε τις υποψίες του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας, ενώ από την καταμέτρηση των ορκωτών στα χρηματοκιβώτια της εταιρείας επιβεβαιώθηκε το έλλειμμα των 420.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και το ποσό των 80.000 ευρώ από τη διαφορά που διαπίστωσε η Τράπεζα στα μεγέθη της χρηματαποστολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος υπάλληλος φέρεται να ομολόγησε ότι ιδιοποιήθηκε παράνομα το ποσό των 420.000 ευρώ, ποσό που προσαυξήθηκε κατά 3.209 ευρώ από τις εισπράξεις πρακτόρων και για τα οποία χρήματα δεν υπήρξαν καταχωρήσεις.

Ο υπάλληλος σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις από τις 6 έως τις 17 Αυγούστου 2021, όπου συνάδελφοί του και στελέχη της Α.Ε. βρίσκονταν σε ολιγοήμερη θερινή άδεια, φέρεται να καταχωρούσε διαδοχικά πλασματικές εγγραφές στις καταστάσεις του ταμείου, ενώ η πληρωμή γινόταν σε ανενεργό λογαριασμό παλαιότερου προμηθευτή.

Η Έκθεση Ευρημάτων των ορκωτών λογιστών επιβεβαιώνει το έλλειμμα, όπως και αναλυτικά περιγράφει τη μεθοδολογία κάλυψής του, ενώ ξεχωριστή μνεία γίνεται στην αναφορά ότι ακόμη και την τελευταία ημέρα παρουσίας του φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην εταιρεία και ενώ διενεργούνταν έλεγχος αφαίρεσε το ποσό των 3.209 ευρώ.

Η Έκθεση συμπεριλαμβάνεται στη μήνυση που υπέβαλλε το Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, προκαλώντας έτσι την εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου -μέσω της προκαταρκτικής έρευνας- να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης