Ελλάδα

Χάκαραν το κινητό επιχειρηματία και έκλεψαν 4000 ευρώ από τον λογαριασμό του

Οι αμέτρητοι αριθμοί παραβιάσεων και υποκλοπών αποδεικνύουν ότι τα ευαίσθητα οικονομικά και προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πάντοτε ασφαλή. Ενας επιχειρηματίας από τον Βόλο που έκανε χρήση της εφαρμογής Face ID, για μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές μέσω του κινητού του, έπεσε θύμα κλοπής και έχασε 4000 ευρώ από τον λογαριασμό του σε χρόμο μηδέν. To Face ID είναι ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί βιομετρικά χαρακτηριστικά για να δώσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες φορητές συσκευές. Πιο απλά, βάζοντας τον αισθητήρα του Face ID μπροστά από το πρόσωπό σου, εκείνος το αναγνωρίζει και ξεκλειδώνει τη συσκευή.

 

 

Ο επιχειρηματίας έλαβε μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο, από “πελάτη” με τον οποίο δεν είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, ο οποίος υποτίθεται ήθελε να κάνει παραγγελία προϊόντων. Του ζητήθηκε αριθμός λογαριασμού συγκεκριμένης τράπεζας προκειμένου να αποπληρωθεί το ποσό της παραγγελίας.

Ο επιχειρηματίας έδωσε τον τραπεζικό λογαριασμό του και αμέσως η τράπεζα του έστειλε μήνυμα για αίτημα ανάληψης 4000 ευρώ.  Πανικοβλημένος μπήκε  στο mobile banking μέσω της εφαρμογής Face ID και χωρίς να ζητηθεί ο κωδικός του άνοιξε το προσωπικό περιβάλλον συναλλαγών του στην τράπεζα. Εκείνη την ώρα είδε να εξαφανίζονται 4000 ευρώ προς άγνωστο τραπεζικό λογαριασμό.

Ο  επιχειρηματίας  κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και  Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα.

gegonota.news

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης