Ελλάδα Ροή

3+1 κακές συνήθειες του σκύλου σας και πώς να τις σταματήσετε!

Μπορεί να έχετε αδυναμία στον αγαπημένο σας σκύλο και να σας είναι δύσκολο να αντισταθείτε στο βλέμμα του αλλά όπως στις ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να μπαίνουν όρια, το ίδιο ισχύει και για τη σχέση με τον αγαπημένο τετράποδο φίλο σας.

 

 

Και όσο χαριτωμένες μπορεί να μοιάζουν οι συνήθειες αυτές όσο ακόμα είναι κουτάβι, όσο μεγαλώνει θα σας δυσκολεύει και θα νιώθετε την ανάγκη να τον εκπαιδεύσετε, ώστε να μάθει ποια είναι τα dos.

Φτιάξαμε, λοιπόν, αυτό το άρθρο με τη βοήθεια των ειδικών του petshop88.gr όπου αναλύουμε ποιες είναι οι συμπεριφορές αυτές και με ποιον τρόπο μπορείτε να μάθετε στον σκύλο σας να σταματήσει να τις υιοθετεί!

 

Μάσημα αντικειμένων

 

Κρύψτε από το σπίτι σας όλα τα προσωπικά αντικείμενα, τα παπούτσια, τα ρούχα, τις εφημερίδες ή ό, τι άλλο ο αγαπημένος σας σκύλος βρει στο διάβα του, γιατί είναι σίγουρο ότι θα θελήσει να τα μασήσει. Και αυτό αποτελεί μια φυσική προδιάθεση και μπορεί να προέρχεται από περιέργεια, άγχος ή ακόμα και βαρεμάρα.

 

Τι μπορείτε να κάνετε!

 

Το καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να τρέξετε πίσω από τον σκύλο σας και να πάρετε από το στόμα του τα ακατάλληλα αντικείμενα. Μια τέτοια κίνηση, όμως, θα του δώσει την αίσθηση ότι παίζετε μαζί του και δε θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντί αυτού καλέστε τον και δώστε του ένα μικρό κέρασμα ή ένα παιχνίδι, όπως το KONG Air Squeaker Bone που είναι κατασκευασμένο από μαλακό υλικό και δε φθείρει τα δόντια του.

Σκάψιμο

 

Η συνήθεια αυτή, επίσης, αποτελεί ένα φυσικό ένστικτο του σκύλου και πολλές φορές έχει να κάνει ακόμη και με τη ράτσα. Τα terrier για παράδειγμα έχουν αυτή την προδιάθεση. Όταν, όμως, η συνήθεια αυτή παρατηρείται σε υπερβολικό βαθμό, αυτό αποτελεί πρόβλημα. Και σ’ αυτή τη συμπεριφορά οδηγείται επειδή θέλει να κρύψει κάτι, να νιώσει πως του ανήκει μια περιοχή, από το κυνηγετικό ένστικτο ή ακόμα και από άγχος ή βαρεμάρα.

 

Τι μπορείτε να κάνετε…

 

Αφιερώστε του περισσότερο ποιοτικό χρόνο και αφήστε τον να παίξει για να εκτονώσει όλη του την ενέργεια στη σωματική άσκηση. Χρησιμοποιήστε ένα παιχνίδι όπως ένα frisbbe για να παίξετε μαζί του και να διοχετεύσει την ενέργειά του την ώρα που παίζετε και όχι αργότερα στο σκάψιμο. Εναλλακτικά ορίστε του μια συγκεκριμένη περιοχή που μπορεί να σκάψει.

 

Γαύγισμα

 

Ο σκύλος σας προσπαθεί να σας πει κάτι με το γαύγισμα και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Όταν, όμως, γαυγίζει σε υπερβολικό βαθμό, αυτό χρειάζεται τη δική σας προσοχή. Μπορεί να θέλει να σας προειδοποιήσει για κάτι, να θέλει να παίξει, να κερδίσει την προσοχή σας, να αλληλεπιδρά με άλλα σκυλιά ή απλά να βαριέται ή να νιώθει άγχος.

 

Τι μπορείτε να κάνετε…

 

Προσέξτε κάθε φορά τη συνθήκη που βρίσκεται και υιοθετεί τη συμπεριφορά αυτή. Αν για παράδειγμα χτυπά η πόρτα ή αντιδρά σε αυτοκίνητα που περνούν. Αποφύγετε να φωνάζετε σε αυτόν γιατί θα του δημιουργήσετε περισσότερη ένταση.

Καλύτερα να μη δώσετε σημασία ή αν βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο, φύγετε από αυτό για να καταλάβει ότι η αποχώρησή σας οφείλεται στο έντονο γαύγισμά του ή ζητήστε του να κάνει κάτι διαφορετικό όταν ξεκινά να γαυγίζει, όπως το να καθίσει στο κρεβάτι του. Ένας άλλος τρόπος είναι να εκτονώσει την ενέργειά του στη σωματική άσκηση.

Χρειάζεται υπομονή, συνέπεια και παρατηρητικότητα στις αιτίες που προκαλούν το έντονο γαύγισμα του σκύλου σας.

 

Τα παρακάλια

 

Όση αδυναμία και αν έχετε στον αγαπημένο τετράποδο φίλο σας, μην υποκύπτετε στα παρακάλια του να προσφέρετε το φαγητό σας. Μια τέτοια συνήθεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πεπτικό του σύστημα ή ακόμα και να οδηγήσει στην παχυσαρκία. Μετά θα πρέπει να ακολουθεί τροφές ειδικά φτιαγμένες για κλινική δίαιτα.

Όπως η Happy Dog Vet Diet Υγρή τροφή Intestinal.

Τι μπορείτε να κάνετε…

 

Την ώρα που είστε στο τραπέζι και τρώτε μπορείτε να αφήσετε το σκυλί σας σε άλλο δωμάτιο ή σε σημείο που δεν είστε ορατός. Ιδανικά, αφού ολοκληρώσετε το γεύμα σας μπορείτε να τον έχετε και πάλι στην παρέα σας.

 

Αν μετά και τις δικές σας προσπάθειες δε βλέπετε διαφορά στη συμπεριφορά του σκύλου σας, καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό εκπαιδευτή.

Βρείτε τα προϊόντα του άρθρου εδώ: KONG Air Squeaker Bone, KONG Flyer Classic Frisbbe Small & Happy Dog Vet Diet Υγρή τροφή Intestinal 9Χ300gr.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης