Ελλάδα

5 καταστροφικές για το αυτοκινήτο σου οδηγικές συνήθειες

Ο τρόπος που οδηγείς και οι συνήθειες που έχεις αποκτήσει στο δρόμο κάποιες φορές αποδεικνύονται καταστροφικές για το αυτοκίνητό σου.

 

 

Το Pricefox, η πλατφόρμα εύρεσης φθηνής ασφάλειας αυτοκινήτου και ο σύμβουλός σου στην εξοικονόμηση, εξηγεί πώς οι 5 συχνότερες, κακές οδηγικές συνήθειες μπορεί να προκαλέσουν φθορά και βλάβη στο αυτοκίνητό σου και να σε οδηγήσουν, κατ’ επέκταση, σε περιττά έξοδα.

1.   Επιταχύνεις και φρενάρεις απότομα

Οι απότομες επιταχύνσεις και τα απότομα φρεναρίσματα δεν είναι μόνο επιβαρυντικά για την κατανάλωση καυσίμου (καις δηλαδή περισσότερο), αλλά μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής ορισμένων μηχανικών εξαρτημάτων. Για παράδειγμα, οι δίσκοι και τα τακάκια των φρένων φθείρονται πιο γρήγορα, κάνοντας την αναγκαία αντικατάστασή τους συχνότερη.

2.   Ξεχνάς τους τακτικούς ελέγχους

Το να ξεχνάς τους τακτικούς ελέγχους του αυτοκινήτου σου, όπως η αλλαγή λαδιών και φίλτρων, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη φθορά -ακόμη και σε ολοκληρωτική βλάβη του κινητήρα.

Βλάβη τόσο ακριβή που μπορεί να σε αφήσει χωρίς αυτοκίνητο μέχρι να μαζέψεις χρήματα να την ξεπληρώσεις.

3.   Υπερφορτώνεις το αυτοκίνητο

Όσο περισσότερο φορτώνεις το αυτοκίνητό σου, τόσο περισσότερη πίεση ασκείται στα φρένα, την ανάρτηση και το σύστημα κίνησης. Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις ότι αφήνοντας περιττά αντικείμενα στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, επηρεάζεις την οικονομία καυσίμου (και σε αυτήν την περίπτωση το αυτοκίνητο καταναλώνει περισσότερα καύσιμα) και πιθανόν τις εκπομπές του.

Μην ξεχνάς να αφήνεις στο σπίτι αντικείμενα που δεν χρειάζονται και να προσπαθείς να ταξιδεύεις με όσο το δυνατόν λιγότερα βάρη.

4.   Αφήνεις το ντεπόζιτο να αδειάσει

Μην αφήνεις το ντεπόζιτο να αδειάσει και προσπάθησε να το γεμίζεις πριν ανάψει η ένδειξη ότι χρειάζεται γέμισμα.

Κι αυτό γιατί η λειτουργία της αντλίας βενζίνης χωρίς αρκετή ποσότητα γύρω της μπορεί να την υπερθερμάνει, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής της. Επιπλέον, η έλλειψη καυσίμου επιτρέπει στην αντλία να τραβήξει σωματίδια από τον πυθμένα του ρεζερβουάρ, προκαλώντας διάφορες βλάβες.

Και φυσικά δεν βάζεις ποτέ λάθος καύσιμο.

5.   Υποτιμάς τις λακκούβες και τους χωματοδρόμους

Πολύ σημαντικό για την «μακροζωία» του αυτοκινήτου σου είναι η προσοχή που δίνεις στο περιβάλλον οδήγησης, όπως οι λακκούβες και οι χωματόδρομοι, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στις αναρτήσεις, την ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου και τα ελαστικά.

Άκου λοιπόν το αυτοκίνητό σου και οδήγησε αργά και σταθερά αποφεύγοντας κακοτοπιές που θα φθείρουν το όχημα και σύντομα την τσέπη σου.

Στο Pricefox.gr, εκτός από συμβουλές εξοικονόμησης, μπορείς να βρεις και να συγκρίνεις πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου αγοράζοντας τη φθηνότερη οδική βοήθεια και άλλες αποκλειστικές καλύψεις όπως είναι η κάλυψη λανθασμένου καυσίμου.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης