Ελλάδα

Delivery καφές στα χωράφια της Λάρισας!

«Είχες και στο χωριό σου φρέντο;»… Είναι μια από τις ατάκες που ακούγονται συχνά όταν κάποιος ζητάει οπωσδήποτε να πιει την ελληνική έκδοση του εσπρέσο από την γειτονική Ιταλία. Κι όμως χρόνο με το χρόνο το ωραιότατο αυτό ρόφημα γίνεται απαραίτητο σε πόλεις και χωριά, πόσο μάλιστα εν ώρα εργασίας.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το Larissanet.gr σε πολλά καφέ που βρίσκονται περιφερειακά της Λάρισας αλλά και στα πρώτα χωριά μακριά από αυτήν, οι παραγγελίες για παράδοση δίνονται ακόμα και μέσα από τα χωράφια. Ειδικά τώρα που οι εργασίες είναι στα «φόρτε» τους, οι αγρότες δεν προλαβαίνουν να φύγουν από τα χωράφια τους. Την ώρα λοιπόν που είναι στο τρακτέρ ή περιμένοντας να βγει η ράμπα, δηλαδή να τελειώσει το πότισμα, λαχταρούν ένα φρέντο εσπρέσο ή καπουτσίνο, άλλοι με κανέλα, άλλοι με μαύρη ζάχαρη ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν στέβια.

Συμβαίνουν όμως και μπερδέματα όπως εξηγούν εργαζόμενοι στο χώρο της διανομής. Δίνουν συνήθως ως σημάδι μια πομόνα την οποία ο εκάστοτε διανομέας δυσκολεύεται να βρει στον ατελείωτο κάμπο της Λάρισας. Όταν η ώρα περνάει και οι διανομείς μπερδευτούν για τα καλά, τότε οι αγρότες που γνωρίζουν τα μέρη σαν την παλάμη του χεριού τους, αναλαμβάνουν την καθοδήγησή τους, με τον εξής τρόπο «Πες μου τι βλέπεις γύρω σου να σου πω, πως θα έρθεις».

Με αυτό το ιδιαίτερο… GPS λοιπόν οι διανομείς βρίσκουν τον προορισμό και οι αγρότες την ηρεμία τους, αφού παραλαμβάνουν το αγαπημένο τους ρόφημα.

LARISSANET.GR

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης