Ελλάδα

SOS από τους ψυχίατρους στο Βόλο για σχιζοφρενή με αλυσοπρίονο!!!

Ο 39χρονος στη Νέα Ιωνία, που άρπαξε αλυσοπρίονο για να επιτεθεί σε μια εργαζόμενη δημοτική υπάλληλο, θα βγει μετά τα Χριστούγεννα από την ψυχιατρική του Νοσοκομείου Βόλου και αν δεν υπάρξει εγκλεισμός του σε δομή, θα κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος στους δρόμους.

 

Ο άνθρωπος που πάσχει από σχιζοφρένεια και δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εδω και 20 χρόνια “έγινε από κυνηγημένος κυνηγός και από διωκόμενος έγινε διώκτης. Είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους, χρειάζεται εγκλεισμό”, τόνισε χθες στις εισαγγελικές αρχές ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ασπραδάκης. Την ευθύνη για να αναλάβει την υπόθεσή του έχει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν υπάρχουν δομές σε όλη την Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα για την περίπτωσή του και η λύση περνά στα χέρια της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες , η μόνη διέξοδος εφόσον δεν υπάρχουν δομές , είναι η κράτηση στην ψυχιατρική του Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος  πάσχει από σχιζοφρένεια από 19 χρονών και είναι πολύ γνωστό περιστατικό στις ψυχιατρικές υπηρεσίες. Ζει σε μια παράγκα, χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα και τρώει μόνο εάν κάποιος του δώσει να φάει. Μόνη πηγή φαγητού είναι η επαιτεία.

“Οταν ένας άνθρωπος είναι σχιζοφρενής, κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, ζει σε συνθήκες ακραίας εγκατάλειψης για πάρα πολλά χρόνια και δεν παίρνει κανένα φάρμακο θα γίνει επικίνδυνος με μαθηματική ακρίβεια, είτε για τους άλλους , είτε για τον εαυτό του. Δεν ήταν βίαιος οταν διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια, αλλά εξελίχθηκε έτσι λόγω των συνθηκών που ζει. Ακόμη και ένας “φυσιολογικός” ανθρωπος, εάν ζούσε στις συνθήκες που ζει ο ίδιος , θα γινόταν μοιραία αγρίμι. Ο άνθρωπος είναι βαριά άρρωστος χωρίς φάρμακα και παρακολούθηση”,  δήλωσε στα gegonota.news ο κ. Ασπραδάκης.

Ο Β. Γ είναι Ρομ, χωρίς κανένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Η σύζυγός του με την οποία έχει δύο παιδιά τον εγκατέλειψε και ξαναπαντρεύτηκε λόγω της ασθένειάς του , ενώ ο πατέρας του, που είναι και ο μόνος συγγενής του, που γνωρίζουν οι γιατροί, έφυγε για να ζήσει στη Βόρειο Ελλάδα. Οι γιατροί έχουν μιλήσει μαζί του και ξεκάθαρα τους είπε πως συμβούλεψε το παιδί του να ζει ζητιανεύοντας. “Εάν δεν του δώσει ο ένας φαγητό , θα του δώσει καποιος άλλος, δεν μπορώ να κατι κάτι. Θα περάσει από ένα τυροπιτάδικο και δεν θα του δώσουν αλλά θα του δώσουν στο επόμενο.  Για τα φάρμακα, ας φροντίσει να βρει”, τους είπε, όταν του εξήγησαν πως δεν τρέφεται, δεν παίρνει φάρμακα και μπορεί να υποτροπιάσει ανά πασα στιγμή, όπως και έγινε.

Οι γιατροί στην Ψυχιατρική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή είδαν έναν άνθρωπο σε βαριά υποτροπή, “άγριο” από την πείνα.

Το βέβαιο είναι πως στην Ψυχιατρική του Νοσοκομείου, που δεν αποτελεί δομή φιλοξενίας , αλλά εισαγωγής έκτακτων περιστατικών, μπορεί να μείνει από 15 ημέρες έως 25. Από εκεί και μετά, το χάος… με κίνδυνο επανάληψης ακραίων σκηνικών, που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν, εφόσον οι συνθήκες δεν αλλάξουν. Για την κατάσταση του 39χρονου, τουλάχιστον σε επίπεδο σίτισης , δεν έχουν δείξει ανταπόκριση ούτε οι κοινωνικές δομές.

Ο 39χρονος , όπως είναι γνωστό, επιτέθηκε με αλυσοπρίονο, σε μία 58χρονη δημοτική υπάλληλο της διεύθυνσης πρασίνου, την ώρα που εργαζόταν στο πάρκο «Μπελαγκόμα» στην περιοχή της Βαμβακουργίας, στη Νέα Ιωνία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης