Ελλάδα Ροή

Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις

Ένα βήμα πριν την έναρξη του εδώ και καιρό αναμενόμενου προγράμματος voucher 200 ευρώ για την αγορά laptop, tablet σε μαθητές και φοιτητές βρίσκεται η διαδικασία, σύμφωνα με τις ημερομηνίες που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου, αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για τους προμηθευτές που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό.

Επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος του εξοπλισμού των αιτούντων προμηθευτών, ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Στις 5 Απριλίου, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως η οποία μίλησε στο Mega, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους. Σημειώνεται ότι, δικαιούχοι είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ και θα λάβουν voucher 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Ο αριθμός των συσκευών που θα διατεθούν μέσω του προγράμματος είναι ιδιαίτερα μεγάλος: αρκεί να αναλογιστούμε ότι ο αριθμός tablets, laptops και desktops που συνήθως διακινείται στην Ελληνική αγορά συνολικά ετησίως είναι γύρω στα 900.000 τεμάχια.

 

Άνοιγμα σχολείων, Πανελλήνιες 2021

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, ακόμα δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το θέμα «το συζητάμε κάθε εβδομάδα».

Πάντως, επανέλαβε ότι ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για Γυμνάσια και Λύκεια.

Σχετικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι αυτές θα διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο. Σημειώνεται ότι και πέρσι οι Πανελλήνιες είχαν διεξαχθεί Ιούνιο.

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο