Επιχειρείν Ροή

Διακρίσεις για την οινοποιία Τσιλιλή

Στον έγκυρο διεθνή διαγωνισμό Challenge Du Vin 2017, που γίνεται κάθε χρόνο στο Μπορντό της Γαλλίας, διέπρεψε πάλι η οινοποιία της οικογένειας Τσιλιλή, κατακτώντας τρία μετάλλια ανάμεσα σε χιλιάδες κρασιά από όλο τον κόσμο, και μάλιστα χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία αφρωδών οίνων(Σαμπάνια).

Το χρυσό μετάλλιο αφορά τον αφρώδη λευκό οίνο ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ EDENIA 2014 ΠΓΕ Μετέωρα, στη πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του. Είναι ένας αφρώδης μονοποικιλιακός οίνος από Μαλαγουζιά του τρύγου 2014, με ιδιαίτερη οινοποίηση και παλαίωση για 18 μήνες στις οινολάσπες.

Το ασημένιο μετάλλιο αφορά το κλασικό και πολυβραβευμένο ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΡΟΖΕ 2016 ΠΓΕ Μετέωρα, από τις ποικιλίες Λημνιώνα-Syrah.

Το χάλκινο μετάλλιο αφορά το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟ 2016 ΠΓΕ Μετέωρα, από τις ποικιλίες Ασύρτικο- Μαλαγουζιά.

Όλοι οι οίνοι ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ είναι βιολογικοί.

Αυτή η νέα «σοδειά» μεταλλίων είναι η δεύτερη για τη φετινή χρονιά  μετά τα 2 χρυσά και 4 ασημένια που κατέκτησε η οινοποιία αποσταγματοποιία Τσιλιλή στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2017.

Οι οίνοι και τα αποστάγματα της οικογένειας Τσιλιλή, ως άξιοι πρεσβευτές της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΜΕΤΕΩΡΑ (METEORA) αυτό τον καιρό παρουσιάζεται στις ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία μετά την παρουσίαση στη Γερμανία και Αγγλία στους προηγούμενους μήνες, σε προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την προώθηση του Ελληνικού οίνου.

Website: www.tsililis.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης