Επιχειρείν

Δυναμική είσοδος της ProCredit Bank στη Θεσσαλία. Εκδήλωση γνωριμίας και στον Βόλο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή της ProCredit Bank στον Βόλο η οποία διήρκεσε τρεις μέρες , εκκινώντας με εκδήλωση γνωριμίας στο Eπιμελητήριο ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των στελεχών της τράπεζας με επιχειρηματίες της περιοχής.

 

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του επιμελητηρίου Μαγνησίας για την πρώτη παρουσίαση της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας, ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης υποδέχθηκε την ProCredit Bank τονίζοντας:

«Καλωσορίζουμε σήμερα την Procredit Bank στoν Βόλο που τόσο επλήγη το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα. Η χρονική συγκυρία της έλευσής της στην Μαγνησία φαντάζει ιδανική, καθώς βρίσκει 3.200 περίπου επιχειρηματίες στην προσπάθεια όχι απλά να ξανασταθούν στα πόδια τους, αλλά να αποτελέσουν και το μέλλον της τοπικής μας οικονομίας. Σ’ αυτή την προσπάθεια, αποτελεί ακόμη αδήριτη ανάγκη η ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα. Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της Procredit Bank η οποία δεν είναι απλά μία ακόμη συστημική Τράπεζα, αλλά ένα πιστωτικό ίδρυμα που έρχεται να σταθεί δίπλα στον επαγγελματία για να ξεκινήσει και πάλι την προσπάθεια της ανασύνταξης δυνάμεων, πιστεύουμε ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό. Η ανασυγκρότηση της περιοχής μας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο είναι υπόθεση όλων μας και προσδοκούμε από τη Procredit Bank την στήριξη όχι μόνο των επαγγελματιών που επλήγησαν, αλλά και ολόκληρης της επιχειρηματικής κοινότητας που με καινοτόμες ιδέες προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο”.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου του Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό και επεσήμανε:

«Για να ανάψει η σπίθα της φιλοδοξίας, την οποία καταλαγιάζουν οι πλασματικές και ασταθείς αναπτυξιακές προσπάθειες της πολιτείας, έφτασε η ώρα να μετατρέψουμε τις τοπικές επιχειρήσεις σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις, που πέρα από την κάλυψη των βασικών αναγκών της καταναλωτικής προτίμησης, θα είναι έτοιμη να υποστηρίξει και το καινοτόμο προϊόν.

Η δική σας συμβολή, ως τράπεζα, είναι η υποστήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να αναπτυχθούν επαγγελματικές και αξιόπιστες σχέσεις με τους συνεργάτες μας.

Και σε αυτό το σημείο, τονίζω , ότι ως ελεύθεροι επαγγελματίες πετυχαίνουμε μόνο όταν  ξέρουμε πότε και με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε.

Η αναπτυξιακή  πολιτική της ProCredit Bank είναι προσφιλής στον  μικρό επιχειρηματία με γνώμονα την  μακροπρόθεσμη και βιώσιμη απόδοση κι όχι την πρόσκαιρη και πολλές φορές ριψοκίνδυνη πολική του γρήγορου κέρδους.»

 Ο Πρόεδρος της ProCredit Bank κ. Petar Slavov με αφορμή την εκδήλωση στον Βόλο , δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Procredit Bank υιοθετεί βέλτιστες διεθνείς πρακτικές με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των πελατών μας και προηγμένες υπηρεσίες, εξισορροπώντας την ψηφιακή με την παραδοσιακή τραπεζική τακτική. Επίσης, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, με απόλυτα διαφανείς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς «κρυφές» χρεώσεις και προμήθειες.

Παράλληλα, με τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, θέλουμε η ProCredit Bank να είναι η «οικογενειακή τράπεζα» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται χρηματοδότηση.

Επιλέγουμε τα στελέχη μας να επισκέπτονται τους πελάτες μας στις εγκαταστάσεις τους, να συζητούν δια ζώσης τα σχέδια και τις προκλήσεις ανάλογα με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Μέχρι σήμερα τα πράσινα δάνεια αποτελούν το 70 % του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα δραστήριοι στη χρηματοδότηση πράσινων έργων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (πράσινα δάνεια, δάνεια ενεργειακής απόδοσης, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)».

Ακολούθησε μία πλήρης οπτικοακουστική παρουσίαση της τράπεζας από τους επιχειρηματικούς συμβούλους της ProCredit Bank Γεωργία ΤσίναΙωάννη Τσώρη και Κωνσταντίνο Ξένο ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο Regional Μanager της ProCredit Bank Τέοντορ Καραιβάνοφ.

Ευχόμαστε , υπογράμμισε , κατά την έναρξη της εκδήλωσης στο Επιμελητήριο η παρουσιάστρια – δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολόπουλου ,η «smart bank»ProCredit να μετεξελιχθεί σε favorite bank με απώτερο στόχο την αμοιβαία επωφελή συνεργασία με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

 Τις επόμενες δύο ημέρες, δύο κλιμάκια στελεχών και επιχειρηματικών συμβούλων της ProCredit Bank επισκέφτηκαν εργοστάσια, εταιρίες και έδρες επιχειρήσεων του Βόλου ,του Βελεστίνου και της Αγριάς για να γνωρίσουν σε βάθος την πληθώρα των ζητούμενων για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της αποστολής της τράπεζας στον Βόλο , πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση γνωριμίας του Regional Manager Τεοντόρ Καραϊβάνοβ με τον Β´ Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Φόβο και άλλα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων νομού Μαγνησίας στην έδρα της ΟΕΒΕΜ , με πρόσκληση της Προέδρου κυρίας Δώρας Καναβιτσά .

Λίγα λόγια για την ProCredit Bank Greece

Η «έξυπνη» ψηφιακή τράπεζα παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες και είναι διαθέσιμη 24/7 για να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη, με την υποστήριξη του έμπειρου προσωπικού της, αλλά και μέσω μίας προηγμένης, φιλικής στη χρήση, πλατφόρμας e-banking.

Μέλος του γερμανικού ομίλου ProCredit Holding, με έδρα την Φρανκφούρτη, διαθέτει δυναμική παρουσία σε 10 χώρες της ΝΑ Ευρώπης, δραστηριοποιείται από το 2015 στην ελληνική αγορά, αλλάζοντας τα τραπεζικά δεδομένα.

Δίχως «ψιλά» γράμματα, με διαφάνεια, πελατοκεντρική προσέγγιση, ποιοτική εξυπηρέτηση, αλλά και με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας, υλοποιεί με συνέπεια στις αξίες της υπεύθυνης τραπεζικής, το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της ProCredit Bank βρίσκεται η υποστήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς πιστεύει, ότι η ανάπτυξή της είναι καθοριστική για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αναγκαία συνθήκη για μία συνεχή μεγέθυνση της οικονομίας, με γνώμονα την κοινωνική συνοχή.

Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση

Μέσω της καταρτισμένης ομάδας της στην Ελλάδα, προσφέρει σε ιδιώτες, επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μία αναβαθμισμένη και εξατομικευμένη εμπειρία, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία, δίνοντας πάντα έμφαση στην κατανόηση των πραγματικών αναγκών του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Οι υπηρεσίες της είναι ιδανικές τόσο για φυσικά πρόσωπα που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους όσο και για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύουν στον εκσυγχρονισμό του μοντέλου λειτουργίας τους, στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

Οι αριθμοί για την Procredit Bank – Holding

Στοιχεία ενεργητικού 8 δις ευρώ – 45.000 επιχειρηματικοί πελάτες – 3.200 άτομα προσωπικό και 92% δανειακό χαρτοφυλάκιο σε ΜμΕ.

Δανειακό χαρτοφυλάκιο της ProCredit Bank στην Ελλάδα

Έμφαση σε τομείς που συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ,μέσο εκταμιευμένο επιχειρηματικό δάνειο 400.000 ευρώ. Το 2022, το 99% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου αφορούσε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 Χρηματoδότηση «πράσινων» έργων

Υποστήριξη συνολικά 600 έργων: Ενεργειακές κοινότητες, ανανεώσιμη ενέργεια, εξοπλισμός και μηχανήματα ενεργειακής αποδοτικότητας.

Επιχειρηματικά αποτελέσματα της τράπεζας ProCredit

65% των πελατών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εμβάσματα κάθε μήνα και 50% των μεταφορών σε διεθνή εμβάσματα

Επιχειρηματικά αποτελέσματα της τράπεζας ProCredit

65% των πελατών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εμβάσματα κάθε μήνα & 50% των μεταφορών σε διεθνή εμβάσματα.

*ProCredit Bank – Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης:

Στέλιου Καζαντζίδη  47, Τ.Κ. 57001,

9o χλμ Θεσσαλονίκης-Θέρμης

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης