Επιχειρείν

Η επιστροφή του Χρήστου Πλεξίδα στη γαλακτοβιομηχανία μετά τη La Farm

Την επιστροφή του Χρήστου Πλεξίδα, της γνωστής οικογένειας γαλακτοβιομηχάνων από τα Τρίκαλα, στη βιομηχανική παραγωγή σηματοδοτεί η απόκτηση της εταιρείας Δελφοί, την οποία και ο ίδιος επιβεβαιώνει σε σχετική επικοινωνία. Πρόκειται για μία κίνηση που ουσιαστικά προσφέρει εκ νέου παραγωγικό έρεισμα στον επιχειρηματία, μετά την αποχώρησή του από την οικογενειακή επιχείρηση La Farm με έδρα τα Τρίκαλα, που ακολούθησε την ενδοοικογενειακή έριδα που οδήγησε την εταιρεία υπό την αποκλειστική ιδιοκτησία του Βαγγέλη Πλεξίδα.

 

Ο Χρήστος Πλεξίδας απέκτησε τους Δελφούς εκτός διαδικασίας πλειστηριασμού. Υπενθυμίζουμε ότι το εργοστάσιο της εταιρείας είχε ήδη βγει τέσσερις φορές προς εκποίηση μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στη διάρκεια του 2022. Και οι τέσσερις πλειστηριασμοί ανακόπηκαν, με την αξία του ακινήτου που βρίσκεται στο Μεσολόγγι αλλά και του μηχανολογικού εξοπλισμού να ξεκινάει με τιμή πρώτης προσφοράς στα 3,04 εκατομμύρια ευρώ κατά την ημερομηνία που ήταν καθορισμένη η διενέργεια του πρώτου πλειστηριασμού τον περασμένο Ιανουάριο, φτάνοντας τελικά σε τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,43 εκατομμύρια ευρώ στον τελευταίο και τέταρτο πλειστηριασμό που επίσης ανακόπηκε τον Ιούλιο. Η εταιρεία Δελφοί Α.Ε. ανήκε κατά το παρελθόν στην επιχειρηματική οικογένεια Δανιγγέλη, αντιμετωπίζοντας στην πορεία οικονομικές δυσχέρειες και έχοντας δανειακό άνοιγμα 7,25 εκατομμυρίων ευρώ και υποχρεώσεις από επιταγές 4,18 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό για το 2017, όπου ο τζίρος της ήταν στα 12,6 εκατ. ευρώ με ζημίες 844 χιλ. ευρώ.

Ιδιοκτήτης της εμπορικής εταιρείας First Quality Chees με έδρα τον Ασπρόπυργο

Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Πλεξίδα εκτός από την δραστηριότητά του στην κοινή οικογενειακή επιχείρηση La Farm κατά το παρελθόν, διατηρούσε και συνεχίζει να διατηρεί ισχυρή παρουσία στο χώρο των τροφίμων και των γαλακτοκομικών προϊόντων με την αποκλειστικά δικών του συμφερόντων, First Quality Cheese, η οποία εδρεύει στην περιοχή του Ασπροπύργου στην Αθήνα. Πρόκειται για μία εταιρεία, η οποία στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της για τη χρήση του 2020 είχε κύκλο εργασιών 70,4 εκατομμύρια ευρώ και καθαρά κέρδη μετά τους φόρους 2,55 εκατομμύρια ευρώ.

capital.gr

 

Διαβάστε επίσης