Επιχειρείν

Η ProCredit Bank στην Λάρισα : «προτείνουμε εξατομικευμένες λύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή της ProCredit Bank στην Λάρισα η οποία διήρκεσε τρεις μέρες , εκκινώντας με εκδήλωση γνωριμίας στο Eπιμελητήριο ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των στελεχών της τράπεζας με επιχειρηματίες της περιοχής.

 

 

 

Η διευθύντρια της ProCredit Bank της Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη ,κυρία Αγγελική Αρβανίτη αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Λάρισας κύριο Σωτήρη Γιαννακόπουλο για την φιλοξενία της πρώτης αυτής επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της Λάρισας ,τόνισε : « Η ProCredit Bank ανήκει στο γερμανικό όμιλο με ειδίκευση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο χαρακτήρα μας είναι εμπορικός & αναπτυξιακός .

Ο βασικός μας στόχος είναι να ακούσουμε τις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων και ανάλογα με τις ανάγκες κάνουμε την συζήτηση με τον επιχειρηματία και να προτείνουμε την καλύτερη λύση πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο της κάθε επιχείρησης. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τις άλλες τράπεζες στο ελληνικό γίγνεσθαι ».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Λάρισας κύριος Σωτήρης Γιαννακόπουλος , επεσήμανε :

«Η Θεσσαλία έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή , αυτές οι μέρες που βιώνουμε είναι δύσκολες για τους επιχειρηματίες και τους αγρότες.

Οι επιχειρήσεις δεν χωρίζονται σε πληττόμενες και μη , για εμάς δεν υπάρχουν οριζόντιες επιχειρήσεις, άρα είναι όλες πληττόμενες και θα θέλαμε η ενημέρωση που γίνεται σήμερα από την ProCredit Bank να γίνει μια αφετηρία για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το 85% των επιχειρήσεων είναι εκτός τράπεζας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλαδή .

Θα θέλαμε να ακούσουμε πως αντιμετωπίζει η τράπεζα αυτή την πρόκληση που είναι πολύ σημαντική για την Λάρισα.

Η Λάρισα είναι μια δυναμική περιοχή, μπορεί να κάνει τα επόμενα βήματα με πολύ καλό ρυθμό και σωστή ανάπτυξη για την χώρα, για το ΑΕΠ , την απασχόληση ,την ανεργία και πάνω απ’ όλα να δώσουμε την προοπτική για τους νέους ανθρώπους ότι είμαστε εδώ».

Ο Πρόεδρος της ProCredit Bank κ. Petar Slavov χαιρέτισε την εκδήλωση , δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Η Procredit Bank υιοθετεί βέλτιστες διεθνείς πρακτικές με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των πελατών μας και προηγμένες υπηρεσίες, εξισορροπώντας την ψηφιακή με την παραδοσιακή τραπεζική τακτική. Επίσης, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, με απόλυτα διαφανείς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς «κρυφές» χρεώσεις και προμήθειες.

Παράλληλα, με τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, θέλουμε η ProCredit Bank να είναι η «οικογενειακή τράπεζα» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται χρηματοδότηση.

Επιλέγουμε τα στελέχη μας να επισκέπτονται τους πελάτες μας στις εγκαταστάσεις τους, να συζητούν δια ζώσης τα σχέδια και τις προκλήσεις ανάλογα με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται. Έτσι τις επόμενες 3 ημέρες μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιήσουμε επισκέψεις σε όσες επιχειρήσεις της Λάρισας εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Μέχρι σήμερα τα πράσινα δάνεια αποτελούν το 70 % του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα.
Είμαστε ιδιαίτερα δραστήριοι στη χρηματοδότηση πράσινων έργων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (πράσινα δάνεια, δάνεια ενεργειακής απόδοσης, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)».

Ακολούθησε μία πλήρης οπτικοακουστική παρουσίαση της τράπεζας από τους επιχειρηματικούς συμβούλους της ProCredit Bank κυρία Ηλιάνα Τσίκα και κύριο Μιχάλη Μιχαηλίδη ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο Regional Μanager της ProCredit Bank Τέοντορ Καραιβάνοφ.

Ευχόμαστε , υπογράμμισε , κατά την έναρξη της εκδήλωσης στο Επιμελητήριο η παρουσιάστρια – δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολόπουλου ,η «smart bank» ProCredit να μετεξελιχθεί σε favorite bank με απώτερο στόχο την ωφέλεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .

Στη συνέχεια τέθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα όσα απασχολούν το επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Λάρισας στην συγκεκριμένη συγκυρία, την επαύριο των πλημμυρών αλλά και το τέλος μιας δεκαπενταετίας αλλεπάλληλων κρίσεων.

Ο κύριος Petar Slavov υποδέχθηκε αμέσως μετά τους επιχειρηματίες σε δείπνο που παρατέθηκε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

Τις επόμενες δύο ημέρες, δύο κλιμάκια στελεχών και επιχειρηματικών συμβούλων της ProCredit Bank επισκέφτηκαν εργοστάσια, εταιρίες και έδρες επιχειρήσεων της Λάρισας , των Φαρσάλων και της Αγιάς για να αφουγκραστούν από κοντά και να γνωρίσουν σε βάθος την πληθώρα των ζητούμενων για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της αποστολής της τράπεζας στην Λάρισα , πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση γνωριμίας του Regional Manager Τεοντόρ Καραϊβάνοβ & της Διευθύντριας Αγγελικής Αρβανίτη με τον Πρόεδρο Γεώργιο Ρουπακιά και μέλη του ΔΣ του ΣΒΕΘ στην έδρα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας Ελένης Καματέρη .

Λίγα λόγια για την ProCredit Bank Greece

Η «έξυπνη» ψηφιακή τράπεζα παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες και είναι διαθέσιμη 24/7 για να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη, με την υποστήριξη του έμπειρου προσωπικού της, αλλά και μέσω μίας προηγμένης, φιλικής στη χρήση, πλατφόρμας e-banking.

Μέλος του γερμανικού ομίλου ProCredit Holding, με έδρα την Φρανκφούρτη, διαθέτει δυναμική παρουσία σε 10 χώρες της ΝΑ Ευρώπης, δραστηριοποιείται από το 2015 στην ελληνική αγορά, αλλάζοντας τα τραπεζικά δεδομένα.

Δίχως «ψιλά» γράμματα, με διαφάνεια, πελατοκεντρική προσέγγιση, ποιοτική εξυπηρέτηση, αλλά και με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας, υλοποιεί με συνέπεια στις αξίες της υπεύθυνης τραπεζικής, το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της ProCredit Bank βρίσκεται η υποστήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς πιστεύει, ότι η ανάπτυξή της είναι καθοριστική για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αναγκαία συνθήκη για μία συνεχή μεγέθυνση της οικονομίας, με γνώμονα την κοινωνική συνοχή.

Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση

Μέσω της καταρτισμένης ομάδας της στην Ελλάδα, προσφέρει σε ιδιώτες, επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μία αναβαθμισμένη και εξατομικευμένη εμπειρία, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία, δίνοντας πάντα έμφαση στην κατανόηση των πραγματικών αναγκών του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Οι υπηρεσίες της είναι ιδανικές τόσο για φυσικά πρόσωπα που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους όσο και για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύουν στον εκσυγχρονισμό του μοντέλου λειτουργίας τους, στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι μέσω της διεθνούς της παρουσίας, η ProCredit Bank διαθέτει την εμπειρία για να στηρίξει σε επίπεδο συμβουλευτικής τους πελάτες της, προς την κατεύθυνση ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους με αποτελεσματικό τρόπο και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Οι αριθμοί για την Procredit Bank – Holding

Στοιχεία ενεργητικού 8 δις ευρώ – 45.000 επιχειρηματικοί πελάτες – 3.200 άτομα προσωπικό και 92% δανειακό χαρτοφυλάκιο σε ΜμΕ.

Δανειακό χαρτοφυλάκιο της ProCredit Bank στην Ελλάδα

Έμφαση σε τομείς που συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ,μέσο εκταμιευμένο επιχειρηματικό δάνειο 400.000 ευρώ. Το 2022, το 99% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου αφορούσε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Χρηματoδότηση «πράσινων» έργων

Υποστήριξη συνολικά 600 έργων: Ενεργειακές κοινότητες, ανανεώσιμη ενέργεια, εξοπλισμός και μηχανήματα ενεργειακής αποδοτικότητας.

Επιχειρηματικά αποτελέσματα της τράπεζας ProCredit

65% των πελατών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εμβάσματα κάθε μήνα και 50% των μεταφορών σε διεθνή εμβάσματα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης