Επιχειρείν

Λίβυοι επενδυτές στα Τρίκαλα. Ποιους είδαν, τι είπαν…

Από 17 έως 19 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στα Τρίκαλα επίσκεψη επιχειρηματικής αποστολής από τη Λιβύη. Η 11μελής επιχειρηματική αποστολή από την Λιβύη βρίσκεται στα Τρίκαλα στο πλαίσιο υπογραφής συμφώνου συνεργασίας του Επιμελητηρίου Τρικάλων με το Επιμελητήριο της Μισράτα.

 

Η αποστολή αποτελείται από μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου της Μισράτα, καθώς και επιχειρηματίες με στόχο την εμπορική και επιχειρηματική συνεργασία Τρικαλινών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις της Λιβύης.

 

Η διήμερη επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση στο Επιμελητήριο Τρικάλων όπου τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επιχειρηματικές συνεργασίες. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε την επιχειρηματική αποστολή, τόνισε ότι σήμερα είναι η αρχή μια συνεργασίας που μπορεί να αποφέρει πολλά επιχειρηματικά οφέλη και στις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας καθώς και τους στρατηγικούς στόχους του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον τρικαλινό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Λιβύη,  κύριο Ταμπακόπουλο Λάμπρο, ο οποίος ήταν ο κύριος συντελεστής για την πραγματοποίηση αυτής της αποστολής.

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μισράτα κύριος Fathi Alamien Alturki, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την διοίκηση του Επιμελητηρίου για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή και προσκάλεσε το Επιμελητήριο Τρικάλων να επισκεφτεί την Μισράτα για την συνέχιση των επιχειρηματικών συνεργασιών. Κατόπιν, παρουσίασε το επιχειρηματικό  προφίλ της  Μισράτα και τους επιχειρηματίες μέλη της αποστολής.

Η συνάντηση στο Επιμελητήριο Τρικάλων ολοκληρώθηκε με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.

Το πρόγραμμα της αποστολής συνεχίζεται με επισκέψεις στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη, στον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου καθώς και με ξενάγηση στα Μετέωρα. Το απόγευμα υπό τη διοργάνωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές B2B συναντήσεις μεταξύ Λίβυων και Τρικαλινών επιχειρηματιών. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη ημέρα, όπου έχει προγραμματιστεί η αποστολή να επισκεφτεί και αρκετές Τρικαλινές βιομηχανίες.

Χρ. Μιχαλάκης: Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τις επιχειρηματικές συνεργασίες

Επιχειρηματική αποστολή από την Λιβύη δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μισράτα και μέλη του Δ.Σ., επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην αποστολή, ο Τρικαλινός επιχειρηματίας κ. Λάμπρος Ταμπακόπουλος, που δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στην περιοχή της Λιβύης, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο.

Η επιχειρηματική αποστολή από την Λιβύη βρίσκεται στην περιοχή μας στο πλαίσιο της υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, και μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για ένα ταξίδι εξοικείωσης επιχειρήσεων της λιβυκής πόλης – λιμανιού στην περιοχή μας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως «είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την πολυμελή επιχειρηματική αποστολή από την Μισράτα που βρίσκεται καλεσμένη του Επιμελητηρίου στα Τρίκαλα και να συζητήσουμε για πιθανές συνεργασίες των δύο περιοχών. Πρόκειται για μία πόλη με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και ένα σημαντικό λιμάνι, με κομβικό ρόλο στα επιχειρηματικά δρώμενα της Λιβύης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στο πλευρό επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, στο πλευρό των Επιμελητηρίων. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την τόνωση και στήριξη της επιχειρηματικότητας, κάτι που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας. Είναι δεδομένη η στήριξή μας σε επιχειρηματικές συνεργασίες για τις οποίες και θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες στην  συνάντηση ήταν και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μπουτίνας και ο  Εντεταλμένος  Σύμβουλος  κ.Ντίνος Μπάρδας.

Λίβυοι επιχειρηματίες στον Δήμαρχο Τρικκαίων

 

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της λιβυκής πόλης Μισράτα κ. Φατχί Αλαμιέν, Λίβυους επιχειρηματίες και τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκο με στελέχη της διοίκησης,  υποδέχθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.
Στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής από την παραθαλάσσια και εμπορική αυτή λιβυκή και συνεργασίας με τρικαλινούς επιχειρηματίες, ο κ. Γιαγιάκος συνόδευσε την αποστολή στο Δημαρχείο Τρικκαίων,
Ο κ. Παπαστεργίου, καλωσορίζοντας, τους Λιβύους, αναφέρθηκε και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της περιοχής σε επίπεδο εμπορικό, δίνοντας έμφαση και στις δράσεις του Δήμου για την πόλη και τις επιχειρήσεις.
Ακολούθησε παρουσίαση δράσεων στο «Κέντρο Ελέγχου» του Smart City σε θέματα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, από τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Θαν. Μιχαλάκη.
Με τον κ. Γιαγιάκο παραβρέθηκαν στη συνάντηση τα μέλη της διοίκησης κ.κ. Τζίνα Μπέη και Δημ. Τσόλας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης