Επιχειρείν

Μπριζόλες στο τηγάνι by… “Χοιροφάρμ”

Υλικά για 3 άτομα
3 χοιρινές μπριζόλες “Χοιροφάρμ”
¾ φλιτζ.τσαγ. κρασί κόκκινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Αλάτι
1 κ.γ. μείγμα από πράσινα, κόκκινα, λευκά πιπέρια
Για τη σάλτσα
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
3 κ.σ. νερό χλιαρό

👨‍🍳 Εκτέλεση 👩‍🍳
1️⃣ Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετείτε τις μπριζόλες και προσθέτετε, χωρίς να τις αλατίσετε, τόσο νερό όσο μόλις να τις σκεπάζει.
2️⃣Σιγοβράζετε μέχρι να σωθεί το νερό από το τηγάνι και να αρχίσουν οι μπριζόλες να τηγανίζονται με το λίπος που έχουν βγάλει. Τότε προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο.
3️⃣Γυρίζετε μια δυο φορές για να ροδίσουν καλά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ τους.
4️⃣ Για τη σάλτσα: Ωστόσο σε ένα βάζο που κλείνει καλά βάζετε τα υλικά της σάλτσας και χτυπάτε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
5️⃣Περιχύνετε με αυτήν τις μπριζόλες σας και συνεχίζετε το μαγείρεμα γυρίζοντας 2-3 φορές για 3-4 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζετε με τα πιπέρια και σερβίρετε.

——————-
Καλή όρεξη! 👌
📍 Φιλύρα, Τρίκαλα
☎️ 2434022555
💻 http://www.choirofarm.gr/

Διαβάστε επίσης